Το Φιλί της Μέδουσας: Μια ξεχωριστή Ανάσταση | nickpanagodimitropoulos blog

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

17 Απριλίου
Η περιφορά του Επιταφίου για μία ακόμη φορά δημιουργούσε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα. Ο Ιωάννης κοίταξε γύρω του το πλήθος και αναρωτήθηκε τί ήταν τελικά αυτό που συνέδεε τον νεκρό Ιησού στην κιβωτό της Διαθήκης, τον κατακερματισμό του Διόνυσου από τους Τιτάνες, με τον αθώο Άδωνι που ο κακόμοιρος δεν έφταιγε σε τίποτα να τον ποθήσει ο Φοίβος. «Η ζωή και ο θάνατος», σκέφτηκε, ενώ στο μυαλό του ερχόταν ο Πλάτων. «Για να πεθάνεις πρέπει πρώτα να έχεις ζήσει, άρα για να γεννηθείς πρέπει να έχεις πεθάνει.»
«Δεν έχει σημασία» είπε χαμηλόφωνα στον αθέατο Συνοδό του. «Για λίγο μόνο, ας αφήσω τις κοσμοθεωρίες στην άκρη και ας νιώσω λίγο άνθρωπος. Είναι γλυκιά η προσμονή», χαμογέλασε κοιτάζοντας το ρολόι του.

Ιδιαίτερα βιβλία…
για ξεχωριστούς ανθρώπους.

Λίγες ώρες πριν, μόλις έφτασε από την Αθήνα στο εξοχικό του στο Λουτράκι, της τηλεφώνησε.
«Λέγετε», άκουσε την φωνή της να απαντά μετά το δεύτερο κουδούνισμα.
«Καλησπέρα. Τί έγινε, επάνω από το τηλέφωνο καθόσουν; ούτε που πρόλαβε να χτυπήσει», ρώτησε την Άννα ο Ιωάννης, προσπαθώντας να κρύψει την ταραχή που του προκαλούσε ο ήχος της φωνής της.
«Αν σου πω ότι ήξερα πως ήσουν εσύ, θα με πιστέψεις; Μην μου πεις ότι τελικά θα κάνεις Πάσχα στην Αθήνα;»
«Αφού σου είπα πως θα έλθω για Ανάσταση στο εξοχικό μου. Άλλωστε, η αλήθεια είναι πως ήθελα να συναντηθούμε», είπε διστακτικά.
«Και εγώ σε περίμενα πως και πως. Θα βρεθούμε από κοντά σήμερα;»
«Θα σε περιμένω σπίτι αμέσως μετά τον Επιτάφιο», της απάντησε και αφού έκλεισαν το τηλέφωνο, προσπαθούσε να βιάσει τον χρόνο να κυλήσει γρηγορότερα.

Μετά την ολοκλήρωση της περιφοράς του Επιταφίου ο Ιωάννης γύρισε στο σπίτι του. Δέκα λεπτά αργότερα, το πολυπόθητο κουδούνισμα ακούστηκε. Κατέβηκε βασανιστικά αργά τις σκάλες από τον πρώτο όροφο όπου βρισκόταν το διαμέρισμά του και την είδε να στέκεται στην πόρτα. Παρόλο που γνώριζε επακριβώς τον λόγο για τον οποίο βιαζόταν να συζητήσουν, όταν διασταυρώθηκαν οι ματιές τους ένιωσε εκείνο το συναίσθημα που είχε νιώσει και τότε, το βράδυ εκείνο που μπήκε στην ζωή του. Μόνο που τώρα γνώριζε δύο – τρία πράγματα παραπάνω γύρω από μεταφυσικά ζητήματα, ενώ ο προσωπικός του φύλακας, φίλος και Συνοδός βρισκόταν πάντα κοντά του, αθέατος από τους άλλους, πάντα πρόθυμος να τον βοηθήσει να πλεύσει μέσα από τους επικίνδυνους σκοπέλους που θα παρουσιάζονταν μπροστά του. Δεν είχε παρά να τον καλέσει, αλλά μιας και τώρα τελευταία είχε μάθει την ύπαρξή του, δεν ήθελε να καταχραστεί την βοήθειά του.

Ευτυχώς όμως, που Αυτός είχε άλλη άποψη. Λες και η συνάντηση του βλέμματος της Άννας με τα γκριζογάλανα μάτια του Ιωάννη τον επικαλέστηκε, ήλθε στο πλάι του και του ψιθύρισε:
«Μην ξεχνάς ότι εμείς οι δύο ξέρουμε κάτι που αυτή δεν ξέρει. Εκείνη νομίζει πως ο ρόλος σου είναι του κομπάρσου – διαμεσολαβητή που θα της ξαναφέρει κοντά της τον Ιωάννη. Όμως, ο μόνος Ιωάννης που είναι γραμμένο να υπάρξει στο μέλλον για εκείνην, είσαι εσύ. Ακόμα δεν ξέρεις όλα όσα αφορούν την σχέση σας, έχε μου όμως εμπιστοσύνη. Από εσένα θέλω μόνο να είσαι ειλικρινής απέναντί της και σε καμία περίπτωση να μην της πεις ψέματα. Αλλά μην της φανερώσεις και όλες σου τις σκέψεις, παρά μόνο μικρό μέρος αυτών. Αργότερα θα καταλάβεις το γιατί σου τα λέω όλα αυτά.»

Ο χρόνος ξανάρχισε να κυλά και ο Ιωάννης κοίταξε την Άννα εξεταστικά. Ήταν στο ύψος του, με πολύ εντυπωσιακό παρουσιαστικό και πιο όμορφη από ποτέ. Τα μάτια της έλαμπαν και μπόρεσε να διακρίνει την χαρά της που τον έβλεπε.
«Νόμιζα πως τα θαύματα του κόσμου ήταν επτά», της είπε χαμογελώντας. «Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως θα είχα μπροστά μου το όγδοο. Τί ομορφιές είναι αυτές;»
«Πάντα υπερβολικός. Και εσύ στις ομορφιές σου είσαι», ανταπόδωσε εκείνη την φιλοφρόνηση, φιλώντας τον παράλληλα στο μάγουλο. «Πού θα πάμε;» «Πάμε προς την παραλία και βλέπουμε» πρότεινε, ενώ για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό αισθανόταν πως το κενό στην ψυχή του είχε συμπληρωθεί.

18 Απριλίου
Όλη την ημέρα την πέρασαν μαζί. Συναντηθήκαν το μεσημέρι και κάθισαν να πιούν έναν καφέ. Ήταν πραγματικά μαγεμένος μαζί της, τόσον καιρό την σκεφτόταν και είχε πλάσει μία εικόνα φανταστική στο μυαλό του, δεν μπορούσε να φανταστεί όμως πως η πραγματικότητα θα ήταν ακόμα καλύτερη. Ήταν η μοναδική φορά που ασυναίσθητα μπορούσε να αποκαλύψει τις πεποιθήσεις του σε μία κοπέλα χωρίς να φοβάται μήπως τον θεωρήσει τρελό. Βλέπετε, η αλήθεια είναι πως ενώ το σώμα του βρισκόταν στην 3η μετά Χριστόν χιλιετία, το πνεύμα του ήταν μερικούς αιώνες πίσω και φοιτούσε στο Λύκειο. Ο Πλάτων το έλεγε Ακαδημία, εκείνος όμως, προτιμούσε να το λέει Λύκειο, όπως άλλωστε κάνουν και μερικοί άλλοι που κατάφεραν να το δουν στην δική τους Πραγματικότητα. Έτσι, μπορούσε να δώσει κάποιες απαντήσεις σε απορίες και προβλήματά της και ο Ιωάννης έπαιρνε όρκο πως και εκείνη ήταν μαγεμένη από την παρέα του, πράγμα που μεγάλωνε ακόμα περισσότερο την έλξη που του ασκούσε.
«Πω πώ, έπρεπε να σε προειδοποιήσω ότι έτσι και αρχίσω να μιλάω ξεχνάω να σταματήσω», της είπε κοιτάζοντας τον ήλιο που έπεφτε. «Πώς πέρασε έτσι η ώρα; Ελπίζω να μην σε κούρασα», είπε απολογητικά ενώ μετάνιωνε για το ότι είχε παρασυρθεί και είχε αφήσει να φανούν τόσο προσωπικές του πτυχές.
«Όχι βέβαια, ίσα ίσα, δεν έχει τύχει να μιλήσω έτσι με κανέναν και ομολογώ πως μου αρέσουν τέτοιου είδους συζητήσεις. Κάποια στιγμή θα σου πω μερικά πράγματα που μου έχουν συμβεί και δεν μπορώ να τα εξηγήσω. Το βράδυ θα βρεθούμε μετά την Ανάσταση;»
«Ναι, γιατί όχι;» απάντησε ενθουσιασμένος, μιας και είχε φοβηθεί πως την τρόμαξε με όλη αυτή την κουβέντα. Ένα βασικό χαρακτηριστικό του χαρακτήρα του ήταν η ανασφάλεια, δικαιολογημένη όμως αφού δεν είχαν μείνει πολλές πριγκηπέσες στην εποχή του για να μπορέσουν να νιώσουν έναν αθεράπευτα ρομαντικό ιππότη. «Να περάσω να σε πάρω κατά τις δωδεκάμισι;» την ρώτησε. «Ναι, καλά είναι. Πάντως ανυπομονώ να συναντηθούμε», του είπε διστακτικά. «Σε συνήθισα και θα μου λείψεις αυτές τις τρεις ώρες» του είπε, ενώ εκείνος προσπαθούσε να διαπιστώσει αν κοιμόταν ή αν ήταν ξύπνιος.

19 Απριλίου
«Χριστός Ανέστη», είπε και την φίλησε.
«Αληθώς ο Κύριος» απάντησε η Άννα, αγκαλιάζοντάς τον. «Καλά τί είναι αυτό που έχουμε πάθει, πριν τρεις ώρες χωρίσαμε και ξανασυναντιόμαστε τώρα, ούτε ερωτευμένοι να ήμασταν.»
«Μην μου βάζεις ιδέες» της είπε ενώ σκεφτόταν πως είχε χτυπήσει διάνα. «Που πάμε;»
«Πάμε και βλέπουμε.»
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά…

… η συνέχεια στο βιβλίο.

Πηγή: «Το Φιλί της Μέδουσας: Μια ξεχωριστή Ανάσταση»

Όταν κλείσετε αυτό το βιβλίο, η Πραγματικότητα γύρω σας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια…
ΕΣΕΙΣ δεν θα είστε ποτέ ξανά οι ίδιοι.

©2004-2020 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

Η ARKADIAN – N.S.P. στο Facebook

arkadian

Καλωσήλθατε στην ARKADIAN.
Ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, τα σεμινάρια και τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε. Πλοηγηθείτε στον ιστότοπό μας και βρείτε Συμβουλές Αυτοπροστασίας, Συμβουλές Προπόνησης και Διατροφής, θέματα Πολεμικών Τεχνών και Αυτοβελτίωσης, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε «ιδιαίτερους» τομείς της Γνώσης, Συμβουλές Management & Marketing, βιβλία και άλλα πολλά.

Et in Arkadian ego.
Join us…

books

Δημιουργός γεννιέσαι, δεν γίνεσαι…
το Χάρισμα των Μουσών είναι το Δώρο των θεών σε κάποιους ανθρώπους, για να μπορούν να μεταφέρουν το Μήνυμά τους στην Ανθρωπότητα.
Συγγραφέας γίνεσαι, δεν γεννιέσαι…
αφού πρώτα έχεις διαβάσει δεκάδες βιβλία, για να μυηθείς στον Λόγο και να χαράξεις τον δικό ΣΟΥ Δρόμο, έτσι ώστε να γράψεις κάποια από τα δεκάδες βιβλία που θα διαβάσουν οι κατοπινοί που θα μυηθούν στον Λόγο για να χαράξουν τον δικό ΤΟΥΣ Δρόμο.
Και έτσι γίνεται από τις απαρχές της Ανθρωπότητας μέχρι σήμερα…
η Φλόγα της Γνώσης μεταλαμπαδεύεται στους επόμενους, για να Αναστηθεί στα πόδια Της η σκλαβωμένη Ανθρωπότητα.

Θέλετε να μάθετε το πώς να γράφετε, πώς να εκδίδετε οι ίδιοι τις Δημιουργίες σας, πώς να επικοινωνείτε το Έργο σας στον κόσμο, συστήνοντας τον Εαυτό σας στον Κόσμο; Θα το μάθουμε ΜΑΖΙ, ΕΜΕΙΣ…
στα σεμινάριά μας.

Αν πάλι δεν θέλετε να το κάνετε εσείς…
μπορούμε να το κάνουμε ΕΜΕΙΣ για εσάς.
Η Επικοινωνία, ελληνιστί Marketing, είναι ένα από τα ΔΥΝΑΤΑ μας χαρτιά. Και όπως συνηθίζω να λέω, η συνεργασία με έναν Άσο, μεταμορφώνει ακόμη και ένα μηδενικό…
στο Δέκα το Καλό.

Θα μας βρείτε εδώ

Οι We-writers.com στο Facebook

logo we-writers

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s