Η Κεφαλή της Μέδουσας, η Τεχνική του Καθρέφτη | nickpanagodimitropoulos blog

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Οι άνθρωποι βλέπουν στους άλλους μια εικόνα του εαυτού τους, ως επί το πλείστον η συμπεριφορά ενός ανθρώπου τείνει να προσαρμόζεται στην συμπεριφορά τού απέναντί του. Και αντίστροφα, το απλό «καλημέρα» από έναν άνθρωπο που δεν συμπαθούμε θα ακουστεί στα αυτιά μας σαν προσβολή, σαν μια προσπάθεια να μας «την πει», όταν η ίδια ακριβώς απλή «καλημέρα», με την ίδια ακριβώς χροιά φωνής από έναν άνθρωπο με τον οποίο είμαστε ερωτευμένοι, θα ακουστεί στα αυτιά μας τουλάχιστον σαν κρυφή ερωτική εξομολόγηση. Αυτό το φαινόμενο μεγεθύνεται στην μικρογραφία του Κόσμου μας, στο Facebook, όταν το «καλημέρα» της πιο πάνω πρότασης αντικατασταθεί από ένα σχόλιο που κάνει ένας διαδικτυακός φίλος ή μια διαδικτυακή φίλη σε μια ανάρτησή μας.
Η μεγαλύτερη διάκριση που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος κρίνοντας έναν άλλον άνθρωπο, είναι το να μπορέσει να ξεχωρίσει αν κοιτάζει εκείνον τον άλλον άνθρωπο, ή τον Καθρέφτη.

Πάντα φταίνε οι άλλοι, πολύ σπάνια η κριτική μας στρέφεται κατά του εαυτού μας. Αυτός που δεν επιλέγεται για φίλος, ερωτικός σύντροφος, σύντροφος ζωής, συνεργάτης ή για οποιονδήποτε άλλον λόγο που αφορά στη συνεργασία μεταξύ δύο ανθρώπων, συνήθως κατηγορεί αυτόν που δεν τον επιλέγει για έλλειψη γούστου.
Σπανίως κατηγορεί τον εαυτό του για έλλειψη αξίας…

Το να μπορείς να αναγνωρίσεις στον εαυτό σου πως επιδέχεται βελτίωση, είναι το πρώτο βήμα για να βελτιωθείς και αυτό σημαίνει ταπείνωση του «κακού» εγωισμού. Στις μέρες μας, όταν η Δύναμη χαρακτήρα έχει αντικατασταθεί από την «ψωνισμένη» άποψη που πολλοί άνθρωποι έχουν για τον εαυτό τους, έτσι ώστε να μπορούν να επιβιώνουν στις προκλήσεις των καιρών, όποιος καταφέρει να τιθασεύσει την αλαζονεία του, είναι αληθινά ήρωας.
Η ποιότητα του χαρακτήρα ενός ανθρώπου φανερώνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στους ανθρώπους από τους οποίους δεν έχει τίποτα να κερδίσει ή τίποτα να χάσει.
Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν είναι απλά διαφορετικός…
αλλά κάνει την Διαφορά.

Η παραδοχή της Άγνοιας, είναι το πρώτο βήμα προς τη Γνώση…
Αν δεν αποβάλλεις τις προκαταλήψεις του Παλιού σου Εγώ, επ’ ουδενί δεν μπορείς να γίνεις δεκτικός σε νέες γνώσεις και δεξιότητες, οι οποίες θα διαμορφώσουν τον Νέο σου Εαυτό.

Κρατώντας τα αυτιά σου ανοικτά μόνο στα λόγια που συμφωνούν στις ΗΔΗ διαμορφωμένες σου πεποιθήσεις δεν εξελίσσεσαι…
ΒΑΥΚΑΛΙΖΕΣΑΙ πως εξελίσσεσαι.
Αν δεν μάθεις να ακούς το διαφορετικό από αυτό που εσύ πρεσβεύεις, απλά ξεγελάς τον εαυτό σου πως πορεύεσαι στο Μονοπάτι της Γνώσης, ενώ στην ουσία παραμένεις απλά στην ίδια θέση στο βούρκο της Προκατάληψης και του Φανατισμού.
Η Δημιουργία ξεκίνησε από το Χάος.
Εσύ πώς θαρρείς ότι η Μαθητεία ξεκινά από το «Εγώ ξέρω»;


Κανόνας για την Ευτυχία είναι το να βιώνεις στα αλήθεια κάτι όμορφο σαν ψέμα…
ένδειξη Παράνοιας είναι το να βιώνεις ένα ψέμα σαν να ήταν αλήθεια.
Λεπτή η γραμμή διάκρισης ανάμεσά τους…
και όχι πάντα ορατή.
(Αφιερωμένο σε όσες και όσους έχουν κάνει “trend” την ατάκα Χειραγώγησης “την Αλήθεια την ξέρουμε, για ένα παραμύθι ζούμε”).

ΚΑΝΟΝΑΣ της ΔΥΝΑΜΗΣ:
Ο κόλακας που σου χαϊδεύει τα αυτιά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος…
διότι έχει τα χέρια του κοντά στον λαιμό σου.

Ο Φόβος και ο Δείμος είναι δορυ-φόροι του Άρη, είναι αυτοί που φέρουν δόρυ και τον φρουρούν στην μάχη. Ο Φόβος στέκει πίσω από τον Άρη, ο Πολεμιστής τον θέλει κοντά του για να τον συγκρατεί από το να δρα απερίσκεπτα, αλλά πίσω του, έτσι ώστε να τον ξεπερνά. Η ορθή χρήση του Φόβου, είναι αυτό που κάνει τον Πολεμιστή να ξεχωρίζει.
Όλοι φοβόμαστε το Άγνωστο, η συνειδητή διαχείριση αυτού του Φόβου όμως, είναι αυτό που μετατρέπει έναν απλό άνθρωπο σε Πολεμιστή της Ζωής. Ο Φόβος, η Ανάγκη και η Επιθυμία, είναι αυτά που μας κάνουν Ανθρώπους, αντί για άψυχες μηχανές. Η ορθή χρήση αυτών των συναισθημάτων, είναι αυτό που μας κάνει Πολεμιστές. Ο Πολεμιστής έχει συναισθήματα αλλά δεν άρχεται από αυτά, κυριαρχεί επάνω τους και τα χρησιμοποιεί σαν κινητήρια δύναμη για να επικρατήσει στην Μάχη.
Και ακόμη και αν ηττηθεί…
έχει κερδίσει.

Όταν ο Ηρακλής, κατά τον πρώτο του Άθλο, κατάφερε να σκοτώσει το Λιοντάρι της Νεμέας, θέλησε να το γδάρει για να κάνει το δέρμα του Λεοντή (και ταυτόχρονα «μαγικά» να πάρει και την Δύναμη του εχθρού του, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα). Έλα μου όμως που δεν μπορούσε να βρει υλικό που να μπορεί να κόψει το δέρμα του…
Αλλόκοσμο πλάσμα το «γατάκι».
Τελικά, βρέθηκε η λύση. Ο Ηρακλής έγδαρε το λιοντάρι χρησιμοποιώντας τα νύχια του θηρίου, γιατί ήταν το μόνο υλικό που μπορούσε να κόψει το σκληρόπετσο τομάρι του. Έκτοτε, φορούσε το δέρμα του για πανοπλία και το κεφάλι του για κράνος.

ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ:
Ένας εχθρός αντιμετωπίζεται με τα ίδια του τα όπλα…
κάθε άνθρωπος προσπαθώντας να εκφοβίσει κάποιον άλλον άνθρωπο, υποσυνείδητα χρησιμοποιεί σαν όπλο αυτό που ο ίδιος φοβάται περισσότερο. Ο ικανός Παίκτης εντοπίζει την Φοβία του αντιπάλου του και χρησιμοποιώντας τον Καθρέφτη (όπως ο Περσέας έκανε με την Μέδουσα) την μετατρέπει σε Φόβο, παραλύοντας τον αντίπαλό του.
Και έπειτα, του παίρνει το “Κεφάλι”…

Για αυτό και η μεγαλύτερη επίδειξη Δύναμης, είναι το να εκθέτεις τις αδυναμίες σου…

Πηγή: «Η Κεφαλή της Μέδουσας, η Τεχνική του Καθρέφτη»

Συμβουλές Αυτοπροστασίας, Συμβουλές Προπόνησης και Διατροφής, θέματα Πολεμικών Τεχνών και Αυτοβελτίωσης, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε «ιδιαίτερους» τομείς της Γνώσης, Συμβουλές Management & Marketing, βιβλία και άλλα πολλά.

Ολόκληρο το άρθρο, μαζί με πολλά ακόμη, είναι κομμάτι της εκπαιδευτικής ύλης του Εκπαιδευτικού Κύκλου Μαθημάτων μου «Το Παιχνίδι της Δύναμης: Κανόνες και Νόμοι», και μπορείτε να διαβάσετε στο ομώνυμο βιβλίο το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Εκδόσεις».

©2004-2020 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

Η ARKADIAN – N.S.P. στο Facebook

arkadian

Καλωσήλθατε στην ARKADIAN.
Ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, τα σεμινάρια και τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε. Πλοηγηθείτε στον ιστότοπό μας και βρείτε Συμβουλές Αυτοπροστασίας, Συμβουλές Προπόνησης και Διατροφής, θέματα Πολεμικών Τεχνών και Αυτοβελτίωσης, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε «ιδιαίτερους» τομείς της Γνώσης, Συμβουλές Management & Marketing, βιβλία και άλλα πολλά.

Et in Arkadian ego.
Join us…

books

Δημιουργός γεννιέσαι, δεν γίνεσαι…
το Χάρισμα των Μουσών είναι το Δώρο των θεών σε κάποιους ανθρώπους, για να μπορούν να μεταφέρουν το Μήνυμά τους στην Ανθρωπότητα.
Συγγραφέας γίνεσαι, δεν γεννιέσαι…
αφού πρώτα έχεις διαβάσει δεκάδες βιβλία, για να μυηθείς στον Λόγο και να χαράξεις τον δικό ΣΟΥ Δρόμο, έτσι ώστε να γράψεις κάποια από τα δεκάδες βιβλία που θα διαβάσουν οι κατοπινοί που θα μυηθούν στον Λόγο για να χαράξουν τον δικό ΤΟΥΣ Δρόμο.
Και έτσι γίνεται από τις απαρχές της Ανθρωπότητας μέχρι σήμερα…
η Φλόγα της Γνώσης μεταλαμπαδεύεται στους επόμενους, για να Αναστηθεί στα πόδια Της η σκλαβωμένη Ανθρωπότητα.

Θέλετε να μάθετε το πώς να γράφετε, πώς να εκδίδετε οι ίδιοι τις Δημιουργίες σας, πώς να επικοινωνείτε το Έργο σας στον κόσμο, συστήνοντας τον Εαυτό σας στον Κόσμο; Θα το μάθουμε ΜΑΖΙ, ΕΜΕΙΣ…
στα σεμινάριά μας.

Αν πάλι δεν θέλετε να το κάνετε εσείς…
μπορούμε να το κάνουμε ΕΜΕΙΣ για εσάς.
Η Επικοινωνία, ελληνιστί Marketing, είναι ένα από τα ΔΥΝΑΤΑ μας χαρτιά. Και όπως συνηθίζω να λέω, η συνεργασία με έναν Άσο, μεταμορφώνει ακόμη και ένα μηδενικό…
στο Δέκα το Καλό.

Θα μας βρείτε εδώ

Οι We-writers.com στο Facebook

logo we-writers

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s