Αερόβια Προπόνηση και Καρδιακοί Παλμοί | nickpanagodimitropoulos blog

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και το κάψιμο του περιττού λίπους έρχονται με την αερόβια προπόνηση.
Στην αερόβια προπόνηση τον πρώτο λόγο έχουν οι καρδιακοί παλμοί. Όταν ο αριθμός των παλμών κυμαίνεται μεταξύ του 65 και 75% του Μέγιστου Επιτρεπόμενου Αριθμού, καταναλώνουμε τις περισσότερες θερμίδες και έχουμε το κάψιμο λίπους. Μετά το 75% έχουμε παράλληλα απώλεια και μυϊκής μάζας.
Φροντίζετε κατά την διάρκεια της προπόνησης να παρακολουθείτε τους παλμούς της καρδιάς σας και να παραμένετε μέσα στο όριο 65-75% για να έχετε καλή αερόβια κατάσταση.

Κάτι σημαντικό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι στην αερόβια άσκηση, τα αποτελέσματα έρχονται μετά τα πρώτα 20 λεπτά άσκησης, όταν μαζί με το γλυκογόνο, καταναλώνονται και τα λιπαρά οξέα (λίπος).
Η αερόβια κατάσταση, με χρόνια προπόνηση, μπορεί να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, ακόμη και μέχρι την ηλικία των 40 ετών.


Ο Μέγιστος Επιτρεπόμενος Αριθμός Καρδιακών Παλμών είναι προσωπικός για τον κάθε άνθρωπο και βρίσκεται αν από τον αριθμό 220 αφαιρέσουμε την ηλικία του.
Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος 40 ετών, έχει Μ.Ε.Α.Κ.Π. 220 – 40 = 180.
Το 65% στους παλμούς αυτούς είναι 117 παλμοί και το 75% είναι 135 παλμοί.
Άρα ένας άνθρωπος 40 ετών που κάνει αερόβια άσκηση, για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στην αερόβια άσκηση, πρέπει να ασκείται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 20 λεπτών, έχοντας αριθμό παλμών που κυμαίνεται μεταξύ του 117 και του 135.

Δύο φορές την εβδομάδα, μία προπόνηση 40 λεπτών (χωρίς τους χρόνους ζεστάματος και αποθεραπείας) θα σας οδηγήσει σε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Πηγή: «Αερόβια Προπόνηση και Καρδιακοί Παλμοί»

Συμβουλές Αυτοπροστασίας, Συμβουλές Προπόνησης και Διατροφής, θέματα Πολεμικών Τεχνών και Αυτοβελτίωσης, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε «ιδιαίτερους» τομείς της Γνώσης, Συμβουλές Management & Marketing, βιβλία και άλλα πολλά.

©2004-2020 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

Η ARKADIAN – N.S.P. στο Facebook

arkadian

Καλωσήλθατε στην ARKADIAN.
Ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, τα σεμινάρια και τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε. Πλοηγηθείτε στον ιστότοπό μας και βρείτε Συμβουλές Αυτοπροστασίας, Συμβουλές Προπόνησης και Διατροφής, θέματα Πολεμικών Τεχνών και Αυτοβελτίωσης, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε «ιδιαίτερους» τομείς της Γνώσης, Συμβουλές Management & Marketing, βιβλία και άλλα πολλά.

Et in Arkadian ego.
Join us…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s