Επιδημική Κατάθλιψη στο Facebook | nickpanagodimitropoulos blog

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Ως επί το πλείστον, και ως γνωστόν, το Facebook αποπνέει μια αίσθηση Κατάθλιψης, περισσότερες οι «μαύρες» αναρτήσεις, από τις «φωτεινές».
Οι περισσότεροι άνθρωποι, ή μάλλον «χρήστες», χρησιμοποιούν τους «Τοίχους» τους σαν το κρεβάτι του Ψυχαναλυτή, τόσο για Εκτόνωση, όσο και για Ψυχανάλυση (και Αυτοψυχανάλυση οι πιο «προχωρημένοι»).
Αυτό δεν είναι κακό… εφόσον παραμένουν στα όρια των Τοίχων τους και δεν προσπαθούν να «μπολιάσουν» αρνητικά συναισθήματα άλλους Τοίχους και κατ’ επέκταση άλλους «χρήστες» (τα λεγόμενα «τρολς»).

Ο Τοίχος μας στο Facebook είναι ο Καθρέφτης μας, καθρεφτίζει την ψυχική μας διάθεση.
Οι πιο «προχωρημένοι» όμως στην Τεχνική του Καθρέφτη, γνωρίζουν πως ο Καθρέφτης δεν γεννά απλώς το είδωλο αυτού που τον κοιτάζει…
ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ !!!
Πιο πρακτικά:
Αν θέλετε να φτιάξετε την ψυχική σας διάθεση, ξεκινήστε από τον «Τοίχο» σας στο Facebook. Αν μπαίνετε στον Τοίχο σας και «μαυρίζει» η ψυχή σας, φανταστείτε τί τραβά η ψυχή και των επισκεπτών σας στο διαδικτυακό σας σπίτι.
Και οι άνθρωποι τείνουν να τραβούν ανθρώπους με τα ίδια ψυχικά χαρακτηριστικά.
Αν λοιπόν είστε μίζεροι, θα ελκύετε μίζερους. Αν επισκέπτεστε μίζερους ανθρώπους, θα μιζεριάσετε και οι ίδιοι.

Κάντε λοιπόν, αν έχετε κέφι, ένα πείραμα.
Δώστε «Χρώμα» σε τουλάχιστον μια ανάρτησή σας την ημέρα.
Ποιος ξέρει…
είναι πιθανόν έτσι να δώσετε «Χρώμα» και στην Ημέρα σας…
αλλά και σε αυτήν όσων σας διαβάζουν.
Για να σας διαβάζουν…

Κλαίγεστε πως το αφεντικό («εργοδότης» λέγεται κανονικά), η γκόμενα/ο γκόμενος («δεσμός» λέγεται κανονικά), οι φίλοι (αν και οι περισσότεροι είναι απλώς «παρέα»), το Κράτος (αν και πρόκειται για «Εξουσία» στην ουσία) όχι απλά δεν σας σέβονται, αλλά κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σας «στεγνώνουν» από Ενέργεια Ζωής «ρουφώντας» σας ενεργειακά, παίζοντας το Χαρτί της Δύναμης και της Ισχύος απέναντι στους αδύναμους και ανίσχυρους εαυτούς σας.

Αντί να «κλαίγεστε» εκπαιδευθείτε στον Χειρισμό της Δύναμης, έτσι ώστε να αποκτήσετε Ισχύ…
αλλιώς συνεχίστε να κάνετε «like & share» στο Facebook σε «κλαψιάρικες» αναρτήσεις που σας έχουν ακρωτηριάσει τόσο την Συναισθηματική όσο και την Κοινή Λογική σας…
συνεχίστε να ανεβάζετε λουλουδάκια και καρδούλες «Ι love you mom» όταν σας το επιβάλλουν οι χειριστές αφέντες σας…
παρασύροντας και τους υγιείς στον άρρωστο κόσμο σας, μέχρι την τελική σας κατάρρευση.
Περιμένοντας τους επόμενους «Αγανακτισμένους» Τσοπάνηδές σας που θα σηκώσουν εσάς από τους καναπέδες σας, για να βολευθούν εκείνοι έπειτα στις αναπαυτικές πολυθρόνες της Εξουσίας.

Αν δεν υπήρχε το Facebook για να «ρουφάει» την Ενέργεια Δημιουργίας των εξαρτημένων «χρηστών» του οι λαοί, με μπροστάρη τον Ελληνικό, θα είχαν ξεσηκωθεί για να διεκδικήσουν το Δίκιο τους, στεκόμενοι όρθιοι μέχρι Τελικής Πτώσης απέναντι σε Ανήθικους και Άνομους Δυνάστες που ΥΦΑΡΠΑΖΟΥΝ την Εξουσία, με το πρόσχημα των Εκλογών.

Αν το 1821 υπήρχε το Facebook, ο Κολοκοτρώνης θα έκανε poke τον Καραϊσκάκη για να κάνουν μαζί like στο γατάκι με το κομμένο πόδι που ανέβασε ο Παπαφλέσσας στην Page της Φιλικής Εταιρείας και να κάνουν κοινοποίηση το ποίημα του Λόρδου Βύρωνα στην ομάδα «Ποιητές χωρίς σύνορα».
Και εμείς σήμερα, ο Ελληνικός λαός, θα βλέπαμε στην τηλεόραση Τούρκικα σήριαλ χωρίς υπότιτλους.

Με τόσο κλάμα και παράπονο που βλέπω στους περισσότερους φατσοτοίχους, αυτοί δεν είναι «τοίχοι» του Facebook, αλλά οι… Τοίχοι των Δακρύων !!!
Η μιζέρια είναι ασθένεια και όπως οι περισσότερες ασθένειες είναι μεταδοτική.
Αν ο κόσμος τριγύρω νοσεί από μιζέρια, γίνε ΕΣΥ το χαμογελαστό φάρμακο.
Και όπως κάθε φάρμακο, γίνεσαι και εσύ…  αυτοϊάσιμος.

Όλος ο κόσμος έχει προβλήματα. Όλος ο κόσμος είναι για κάποιους λόγους «πονεμένος».
Αλλά μόνον οι Πολεμιστές προχωράνε Μπροστά.
Μπορείς να κάτσεις στη γωνιά σου να κλαψουρίζεις και να περιφέρεις τη γκρίνια σου από τοίχο σε τοίχο, ξεχνώντας μάλιστα και το δικό σου μερίδιο ευθύνης, αυτός είναι ο τρόπος της «κακιάς πεθεράς» ή της «φαρμακόγλωσσης φιλενάδας».
Ή μπορείς να ανασυγκροτηθείς, να κάνεις πλάνο αντεπίθεσης και να εξαπολύσεις «κεραυνούς» σε όσους ή όσα είναι υπαίτια για την γκρίνια σου, χτυπώντας το Κακό στη «ρίζα».
Αυτός είναι ο τρόπος του Πολεμιστή…

Τις κακές πεθερές και τις φαρμακόγλωσσες φιλενάδες κανένας δεν τις αγαπά.
Οι χαμογελαστοί Πολεμιστές όμως είναι αυτοί που γράφουν την Ιστορία. Όχι με το χαμόγελο του «χαζού»…
μα με το άλλο, το σαρδόνιο χαμόγελο του Λύκου.
Εκείνο της Δύναμης…

Η λεπτομέρεια κάνει ΠΑΝΤΑ την Διαφορά.
Η αλλαγή ενός και μόνο συμφώνου μετατρέπει το ΚΑ(Λ)Ο σε ΚΑ(Κ)Ο.
Η αλλαγή ενός και μόνο φωνήεντος μετατρέπει το ΦΑΡΜΑΚ(Ο) σε ΦΑΡΜΑΚ(Ι).
Αν ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ γράμμα μπορεί να αλλάξει ολόκληρη μια Λέξη, και κατ’ επέκταση την Πραγματικότητα γύρω της, μπορείτε να φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ άνθρωπος στην ίδια μας την Ζωή;
Καλό είναι λοιπόν, για να μην επέλθει Κρίση στην Ζωή μας, να έχει προϋπάρξει σωστή Διά-Κριση των συμπρωταγωνιστών μας σε Αυτήν… τόσο στην «πραγματική», όσο και στην, εξίσου πραγματική και ακόμη πιο σημαντική, «διαδικτυακή».

Στην Λίστα Φίλων σας στο Facebook έχετε ένα σωρό εικονίδια ανθρώπων που δεν τα βλέπετε ποτέ να περνούν από το Timeline σας να σας τιμήσουν με την επίσκεψή τους στο Διαδικτυακό σας «σπιτικό», ενώ όταν περνάτε εσείς από το δικό τους, φεύγετε με ελαφρύ «πονοκέφαλο» από τις ανούσιες έως ανόητες αναρτήσεις.
Πιστεύετε πως αυτοί οι «χρήστες» (και όχι άνθρωποι), σας βοηθούν να εξελιχθείτε στην ΑΛΗΘΙΝΗ σας ζωή, μέσω της αλληλεπίδρασής σας στην «εικονική» που λέγεται Facebook;
Λάθος…
αν δεν πετάξετε το «έρμα» (μεταφράζεται «σαβούρα») από την ζωή σας, δεν θα μπορέσετε ποτέ να ανυψωθείτε και να πετάξετε.

Η Ενέργεια που σπαταλάς για να γκρινιάξεις για αυτό που δεν σου αρέσει, είναι η ίδια που χρειάζεσαι για να αλλάξεις αυτό που δεν σου αρέσει.
Ο χρόνος που σπαταλάς στο Facebook για να «ποστάρεις» τα προβλήματά σου σε ένα σωρό αγνώστους ανθρώπους που ίσως και να χαίρονται που έχεις προβλήματα, είναι αυτός που χρειάζεσαι για να διαλογιστείς επάνω στα προβλήματά σου…
Μην αναλώνεσαι άσκοπα σε άσκοπες συναναστροφές.
Συγκεντρώσου σε Εσένα…

Όταν δεν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, δεν μπορείς να τα πας καλά με τους άλλους.
Όταν δεν τα έχεις καλά με τους άλλους, ρίξε μια ματιά στον Καθρέφτη… ίσως βρεις τον προβληματικό στις σχέσεις σου.
Ό,τι όμως και αν κάνεις, όταν κινείσαι στο Facebook να θυμάσαι ΠΑΝΤΑ να αποφεύγεις τα προφίλ που αναδύουν είτε απίστευτη Κακία, είτε ολοφάνερα προσποιητή Αγάπη.
Το γιατί είμαι σίγουρος πως το γνωρίζεις… ενστικτωδώς.
Για να ακούσεις όμως το ψιθύρισμα του Αληθινού σου Εαυτού, πρέπει να έχεις διατηρήσει την Ενέργειά σου σιωπώντας και όχι να την αναλώνεις σε ανόητες συζητήσεις με ηλίθιους φανατικούς, ή πανέξυπνους προσηλυτιστές.
Δεν χάνεις μόνο τον χρόνο σου.
Χάνεις κυρίως …
Εσένα…

Κρίνοντας από την ταχύτητα ανάρτησης «κατινίστικων» status του στυλ «κουκλίτσα μου, να σου ξηγήσω τ’ όνειρο…», «και έρχεται που λες ο άλλος/η άλλη να μου πει εμένα… σε ποιον;;;;; σε μένα», «άσε μας κυρά μου με τα δικά σου» και λοιπά και λοιπά, κάποιοι άνθρωποι όντως αισθάνονται πολύ μοναξιά στον μίζερο κόσμο τους.
Και ως γνωστόν, η μιζέρια θέλει παρέα…


Μην τσιμπάτε… μια επίσκεψη σε ένα προφίλ του Facebook δεν είναι κάτι που δεν έχει σημασία.
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ… έχει τεράστια σημασία, μιας και η Εικόνα είναι αυτό που διαμορφώνει την ψυχοσύνθεσή μας. Και όσο και να το αρνείται κάποιος, είναι πολλές οι ώρες που περνούμε σε αυτόν τον Ψηφιακό Κόσμο, καθένας για τους λόγους του.
Δεν πιστεύω να πιστεύετε πως το Φατσοβιβλίο είναι εδώ απλά και μόνο για να «χαζεύουμε» και να περνάει η ώρα.

Το πρώτο ναι, ισχύει εν μέρει… κρίνοντας από την επιδημία μιζέριας στις αναρτήσεις, μιας και κάποιοι που θέλουν να τραβήξουν την προσοχή επάνω τους, βγάζουν όση κακία μπορούν σε «πιασιάρικα» status, στοχεύοντας στα κατώτερα ένστικτα των ανθρώπων.
Ανθρώπων που τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, χρειάζονται να εκτονωθούν, έτσι δεν είναι δύσκολο να «αγκιστρωθούν» σε ανύπαρκτα τυπάκια που με τον άριστο χειρισμό της γλώσσας, μπορούν και «δεσμεύουν» τις συνειδήσεις των αναγνωστών τους, για να αυτοχριστούν «αυθεντίες».

ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ:
Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν «μην ταξιδέψεις στο ίδιο πλοίο με φαύλο άνθρωπο, γιατί θα βουλιάξεις και εσύ».
Προσωπικά θα το διατύπωνα, και το έχω εφαρμόσει ήδη αποτελεσματικά:
«Μην έχετε στην λίστα φίλων σας ανθρώπους κακούς, ανθρώπους μίζερους, ανθρώπους που επιζητούν να «βαμπιρίσουν» την προσοχή σας. Γιατί ως γνωστόν, ο άνθρωπος τείνει να γίνεται ίδιος με τους φίλους του, ακόμη και τους διαδικτυακούς».


Πηγή: «Επιδημική Κατάθλιψη στο Facebook»

Συμβουλές Αυτοπροστασίας, Συμβουλές Προπόνησης και Διατροφής, θέματα Πολεμικών Τεχνών και Αυτοβελτίωσης, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε «ιδιαίτερους» τομείς της Γνώσης, Συμβουλές Management & Marketing, βιβλία και άλλα πολλά.

Ολόκληρο το άρθρο «Η Τέχνη του Πολέμου στο Facebook», μαζί με πολλά ακόμη, είναι κομμάτι της εκπαιδευτικής ύλης του Εκπαιδευτικού Κύκλου Μαθημάτων μου «Το Παιχνίδι της Δύναμης: Κανόνες και Νόμοι», και μπορείτε να διαβάσετε στο ομώνυμο βιβλίο το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Εκδόσεις».

©2004-2020 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

Η ARKADIAN – N.S.P. στο Facebook

arkadian

Καλωσήλθατε στην ARKADIAN.
Ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, τα σεμινάρια και τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε. Πλοηγηθείτε στον ιστότοπό μας και βρείτε Συμβουλές Αυτοπροστασίας, Συμβουλές Προπόνησης και Διατροφής, θέματα Πολεμικών Τεχνών και Αυτοβελτίωσης, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε «ιδιαίτερους» τομείς της Γνώσης, Συμβουλές Management & Marketing, βιβλία και άλλα πολλά.

Et in Arkadian ego.
Join us…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s