Συνάντηση με το Πεπρωμένο | nickpanagodimitropoulos blog

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Οι σκέψεις του διακόπηκαν απότομα στην θέα μίας κοπέλας που περνούσε από μπροστά του. Όλο του το Είναι μπήκε σε επιφυλακή, ενώ θα έπαιρνε όρκο πως μπορούσε να ακούσει την αδρεναλίνη να κυλά στο σώμα του. Δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο επάνω της, μα το βλέμμα του προσέλκυσε η τσάντα που κρατούσε και η οποία είχε ζωγραφισμένη μία χρυσή σπείρα μέσα σε ένα θαλασσί τρίγωνο, δύο σχήματα απροσδιόριστα γνωστά του. Όταν εκείνη ένιωσε το βλέμμα του, γύρισε και τον κοίταξε και όταν διασταυρώθηκαν τα μάτια τους, ο Άλκης είχε εκείνη την παράξενη αίσθηση ότι την γνώριζε για όλη του την ζωή. Εκείνη την ώρα μπήκε ο Γιώργος στην καφετέρια, ενώ ο Άλκης είχε σηκωθεί και έτρεχε προς το μέρος της.

«Συγνώμη, ξέρω ότι θα φανεί κοινότυπο, αλλά μήπως γνωριζόμαστε;» ρώτησε διστακτικά για να μην νομίσει ότι σκοπός του ήταν να την φλερτάρει.
«Δεν το νομίζω», του απάντησε εξίσου διστακτικά. «Πάντως η φυσιογνωμία σου μου θυμίζει κάτι, αλλά μάλλον ιδέα μου είναι.»
«Δεν είναι λίγο περίεργο να έχουμε την ίδια ψευδαίσθηση; Με λένε Άλκη.»
«Εμένα Λένα, αλλά με συγχωρείς τώρα γιατί θα πρέπει να φύγω.»
«Δεν θέλω να παρεξηγήσεις τις προθέσεις μου, αλλά θα ήθελες να συναντηθούμε κάποια φορά για να γνωριστούμε καλύτερα;» είπε χαμογελώντας για να σπάσει τον πάγο.
«Να σου πω την αλήθεια, δεν είναι του τύπου μου να γνωρίζω ανθρώπους με αυτό τον τρόπο, όμως κάτι μου λέει ότι μπορώ να σε εμπιστεύομαι», χαμογέλασε με την σειρά της η κοπέλα που του συστήθηκε σαν Λένα.
«Ωραία», είπε ο Άλκης ξεφυσώντας με ανακούφιση, «να πούμε αύριο το απόγευμα στις οκτώ σε αυτό το σημείο; Άλλωστε και επικίνδυνος να ήμουν, ανάμεσα σε τόσο κόσμο θα ήσουν ασφαλής», συμπλήρωσε κάπως κυνικά.
«Εντάξει λοιπόν, χάρηκα πολύ Άλκη για την γνωριμία, θα τα πούμε ξανά αύριο», του είπε η Λένα ενώ απομακρυνόταν, με ένα μυστηριώδες σαγηνευτικό χαμόγελο να φωτίζει το πρόσωπό της.

Στην επέλαση των Πρακτόρων της Μαύρης Σκιάς, οι Φύλακες της Φλόγας παίρνουν θέση μάχης για να προστατεύσουν και με την ζωή τους ακόμη την ναρκωμένη Ανθρωπότητα…
Ένα μυθιστόρημα «Επιστημονικής Φαντασίας» για τα χρόνια της Κρίσης και την Μαύρη Σκιά που έχει βυθίσει τον πλανήτη Γη στο Σκοτάδι, με τελευταίο προπύργιο Αντίστασης την Κατεχόμενη Ελλάδα των Μνημονίων.

Ο Άλκης γύρισε στο τραπέζι όπου ο Γιώργος είχε μείνει με ανοιχτό το στόμα.
«Καλημέρα φίλε μου», είπε με την διάθεσή του στα ύψη. «Και κλείσε σε παρακαλώ το στόμα σου.»
«Τί έγινε, ξαφνικά βρήκες το θάρρος να μιλάς σε άγνωστες γυναίκες;»
«Δεν ήταν μία οποιαδήποτε γυναίκα αυτή. Θα σου εξηγήσω αύριο το γιατί, μετά το ραντεβού που δώσαμε για καφέ.»
«Μην μου πεις ότι περιμένεις να έλθει;»
«Γιατί όχι; Κάποτε πρέπει να αποκαταστήσεις την εμπιστοσύνη σου στους ανθρώπους» του απάντησε ο Άλκης, θεωρώντας πως το φυσικότερο πράγμα στον κόσμο θα ήταν να πάει στο ραντεβού τους. Τώρα που ήξερε και το όνομά της, είχε την αίσθηση μιας παράξενης οικειότητας μαζί της, σαν να την γνώριζε όλη του την ζωή, χωρίς όμως να μπορεί να εξηγήσει το γιατί.

Είναι κάποια πρόσωπα που ακτινοβολούν τόσο έντονα, που νιώθεις πως είναι η Υλοποίηση του Κάλλους… όμορφα, ευγενικά, αρχοντικά. Κάποια πρόσωπα σαν βγαλμένα από παραμύθια, πρόσωπα από Πριγκηπέσες που ένα βλέμμα τους θα μπορούσε να εμπνεύσει ηρωικά κατορθώματα με έπαθλο ένα χαμόγελο επιδοκιμασίας.
Πρόσωπα που γίνονται Ήλιος λαμπερός σε έναν σκοτεινό και γκρίζο Κόσμο. Από παλιά οι άνθρωποι είχαν την έκφραση «κεραυνοβολήθηκε από τους θεούς», όταν ήθελαν να δώσουν έμφαση στο Ξαφνικό. Αργότερα, τον κεραυνό αντικατέστησε η σαΐτα του Έρωτα που χτυπά ίσα στην Καρδιά.
Έρωτας με την πρώτη ματιά…
Έρωτας σε κάθε ματιά…

Η μέρα πέρασε τεμπέλικα και αργά την νύχτα έπεσε για ύπνο, αφού είχε περάσει στον υπολογιστή του κάποιες σημειώσεις που κρατούσε σχετικά με τον Λουκιανό, τον πρώτο συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας στην λογοτεχνία, την γνωστή τουλάχιστον. Πάντα έβρισκε ενδιαφέρουσα την ιδέα της ύπαρξης πολλών κόσμων απλωμένων στο Διάστημα, μιας και δεν μπορούμε εγωιστικά να κρατάμε την μοναδικότητα της Ύπαρξης. Με αυτές τις σκέψεις αποκοιμήθηκε.
Το παράξενο με τα όνειρα που έβλεπε δεν ήταν τα όνειρα αυτά καθαυτά, αλλά πιο πολύ το γεγονός ότι τα έβλεπε σαν θεατής. Δηλαδή, άλλες φορές ήταν ο ίδιος που είχε τον κύριο ρόλο, ενώ άλλες φορές ο Άλκης έβλεπε τον εαυτό του να έχει τον κύριο ρόλο, σαν να παρακολουθούσε κάποια ταινία. Απόψε το βράδυ, η έκπληξη ήταν το ότι η Λένα κρατούσε και αυτή έναν ρόλο στην υποτιθέμενη ταινία, σαν η συνάντησή τους να είχε ξεκλειδώσει κάποιες αναμνήσεις από άλλες ζωές.
Οι σκηνές του έργου άρχισαν να ξετυλίγονται μπροστά του…

… η συνέχεια στο βιβλίο.

Πηγή: «Το Φιλί της Μέδουσας: Συνάντηση με το Πεπρωμένο»

Όταν κλείσετε αυτό το βιβλίο, η Πραγματικότητα γύρω σας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια…
ΕΣΕΙΣ δεν θα είστε ποτέ ξανά οι ίδιοι.

©2004-2020 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

Η ARKADIAN – N.S.P. στο Facebook

arkadian

Καλωσήλθατε στην ARKADIAN.
Ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, τα σεμινάρια και τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε. Πλοηγηθείτε στον ιστότοπό μας και βρείτε Συμβουλές Αυτοπροστασίας, Συμβουλές Προπόνησης και Διατροφής, θέματα Πολεμικών Τεχνών και Αυτοβελτίωσης, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε «ιδιαίτερους» τομείς της Γνώσης, Συμβουλές Management & Marketing, βιβλία και άλλα πολλά.

Et in Arkadian ego.
Join us…

books

Δημιουργός γεννιέσαι, δεν γίνεσαι…
το Χάρισμα των Μουσών είναι το Δώρο των θεών σε κάποιους ανθρώπους, για να μπορούν να μεταφέρουν το Μήνυμά τους στην Ανθρωπότητα.
Συγγραφέας γίνεσαι, δεν γεννιέσαι…
αφού πρώτα έχεις διαβάσει δεκάδες βιβλία, για να μυηθείς στον Λόγο και να χαράξεις τον δικό ΣΟΥ Δρόμο, έτσι ώστε να γράψεις κάποια από τα δεκάδες βιβλία που θα διαβάσουν οι κατοπινοί που θα μυηθούν στον Λόγο για να χαράξουν τον δικό ΤΟΥΣ Δρόμο.
Και έτσι γίνεται από τις απαρχές της Ανθρωπότητας μέχρι σήμερα…
η Φλόγα της Γνώσης μεταλαμπαδεύεται στους επόμενους, για να Αναστηθεί στα πόδια Της η σκλαβωμένη Ανθρωπότητα.

Θέλετε να μάθετε το πώς να γράφετε, πώς να εκδίδετε οι ίδιοι τις Δημιουργίες σας, πώς να επικοινωνείτε το Έργο σας στον κόσμο, συστήνοντας τον Εαυτό σας στον Κόσμο; Θα το μάθουμε ΜΑΖΙ, ΕΜΕΙΣ…
στα σεμινάριά μας.

Αν πάλι δεν θέλετε να το κάνετε εσείς…
μπορούμε να το κάνουμε ΕΜΕΙΣ για εσάς.
Η Επικοινωνία, ελληνιστί Marketing, είναι ένα από τα ΔΥΝΑΤΑ μας χαρτιά. Και όπως συνηθίζω να λέω, η συνεργασία με έναν Άσο, μεταμορφώνει ακόμη και ένα μηδενικό…
στο Δέκα το Καλό.

Θα μας βρείτε εδώ

Οι We-writers.com στο Facebook

logo we-writers

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s