Ελευσίνια Μυστήρια vs Halloween | nickpanagodimitropoulos blog

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

31 Οκτωβρίου…
Η μόδα λέει πως στην Ελλάδα γιορτάζεται το… Halloween. Οι ίδιοι άνθρωποι που χλευάζουν το Ψυχοσάββατο της Ορθοδοξίας σαν αναχρονιστικό αφενός και χωρίς ουσία αφετέρου γιατί δεν δέχονται την ύπαρξη της Ψυχής, οι ίδιοι σπεύδουν να γιορτάσουν μια γιορτή των νεκρών του Καθολικισμού που έχει σαν κεντρικό μοτίβο τις… ψυχές (πνεύματα).

Το Halloween γιορτάζεται εκεί όπου επικρατεί ο Καθολικισμός… μια προσπάθεια των New Age οπαδών της Παγκοσμιοποίησης, που «βγάζουν σπυριά» με οτιδήποτε Ελληνικό να τους θυμίζει πως η Κοιτίδα του Σύγχρονου Πολιτισμού θέλουν δεν θέλουν βρίσκεται στην Ελλάδα, να προσηλυτίσουν στις αντιλήψεις τους και άλλους αδαείς περί της ίδιας τους της Πνευματικής Κληρονομιάς, είναι πως το Halloween είναι η συνέχεια των… Ελευσινίων Μυστηρίων.
Καμία απολύτως σχέση…

Η Ελληνική Κοσμοθεώρηση δεν έχει να κάνει σε κάτι με την Γιορτή των Μαγισσών και των Πνευμάτων, έτσι ώστε να προσπαθεί να το «μνημονεύσει» μέσω του Halloween, γιατί το έσβησε η Ορθοδοξία (και όχι ο Καθολικισμός).
Τα Ανθεστήρια, όπως και τα Ελευσίνια, αλλά και τα Παναθήναια, ήταν, και ίσως είναι, γιορτές φωτός. Οι Εικόνες και τα Σύμβολα που ήταν τα «εργαλεία» Μύησης, ήταν Εικόνες Κάλλους, προορισμένα να «μιλήσουν» στο Πνεύμα του Μύστη, γεννώντας του Δέος.

Το E.L.P.I.S. είναι μια υπέρ ταχύρρυθμη Μέθοδος Διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας, με την βοήθεια της οποίας ο μαθητής ή η μαθήτρια όχι μόνο διδάσκεται τους κανόνες της αγγλικής γλώσσας αλλά, ακόμη πιο σημαντικό, αποκτά έναν διευρυμένο τρόπο Σκέψης…


Στα Ελευσίνια Μυστήρια γιορταζόταν η Ανάσταση της Ψυχής.
Στο Halloween η πιο όμορφη μορφή, είναι σαν να βγήκε από μυθιστόρημα του Steven King… εικόνες Ασχήμιας και Τρόμου, με σκοπό να «μιλήσουν» στα χαμηλά Κέντρα του ανθρώπου, γεννώντας του χαμηλούς «κραδασμούς» μέσω του Φόβου.
Και είναι τεράστια η διαφορά μεταξύ Δέους και Φόβου.
Στο Halloween γιορτάζεται το ΑΨΥΧΟ Σώμα…

Νεκρικές τελετές έχουν όλοι οι λαοί.
Δεν έχουν όμως όλοι Μυστήρια…
Τα Μυστήρια έχουν σαν αποστολή να Αφυπνίσουν με το Δέος.
Ο Φόβος όμως είναι εργαλείο Χειραγώγησης…

©2004-2020 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

Η ARKADIAN – N.S.P. στο Facebook

arkadian

Καλωσήλθατε στην ARKADIAN.
Ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, τα σεμινάρια και τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε. Πλοηγηθείτε στον ιστότοπό μας και βρείτε Συμβουλές Αυτοπροστασίας, Συμβουλές Προπόνησης και Διατροφής, θέματα Πολεμικών Τεχνών και Αυτοβελτίωσης, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε «ιδιαίτερους» τομείς της Γνώσης, Συμβουλές Management & Marketing, βιβλία και άλλα πολλά.

Et in Arkadian ego.
Join us…

books

Δημιουργός γεννιέσαι, δεν γίνεσαι…
το Χάρισμα των Μουσών είναι το Δώρο των θεών σε κάποιους ανθρώπους, για να μπορούν να μεταφέρουν το Μήνυμά τους στην Ανθρωπότητα.
Συγγραφέας γίνεσαι, δεν γεννιέσαι…
αφού πρώτα έχεις διαβάσει δεκάδες βιβλία, για να μυηθείς στον Λόγο και να χαράξεις τον δικό ΣΟΥ Δρόμο, έτσι ώστε να γράψεις κάποια από τα δεκάδες βιβλία που θα διαβάσουν οι κατοπινοί που θα μυηθούν στον Λόγο για να χαράξουν τον δικό ΤΟΥΣ Δρόμο.
Και έτσι γίνεται από τις απαρχές της Ανθρωπότητας μέχρι σήμερα…
η Φλόγα της Γνώσης μεταλαμπαδεύεται στους επόμενους, για να Αναστηθεί στα πόδια Της η σκλαβωμένη Ανθρωπότητα.

Θέλετε να μάθετε το πώς να γράφετε, πώς να εκδίδετε οι ίδιοι τις Δημιουργίες σας, πώς να επικοινωνείτε το Έργο σας στον κόσμο, συστήνοντας τον Εαυτό σας στον Κόσμο; Θα το μάθουμε ΜΑΖΙ, ΕΜΕΙΣ…
στα σεμινάριά μας.

Αν πάλι δεν θέλετε να το κάνετε εσείς…
μπορούμε να το κάνουμε ΕΜΕΙΣ για εσάς.
Η Επικοινωνία, ελληνιστί Marketing, είναι ένα από τα ΔΥΝΑΤΑ μας χαρτιά. Και όπως συνηθίζω να λέω, η συνεργασία με έναν Άσο, μεταμορφώνει ακόμη και ένα μηδενικό…
στο Δέκα το Καλό.

Θα μας βρείτε εδώ

Οι We-writers.com στο Facebook

logo we-writers

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s