«Ο Άγιος παίζει με την Φωτιά», σε μετάφραση Νίκου Παναγοδημητρόπουλου | nickpanagodimitropoulos blog

εμπροσθόφυλλο βιβλίου Ο Άγιος παίζει με την Φωτιά

Σε αυτό το βιβλίο «The Saint plays with Fire», ο Simon Templar του Leslie Charteris βρίσκεται στοχοποιημένος από διεθνείς Παίκτες της Βρετανικής Αριστοκρατίας, μέλη μυστικών ομάδων Δύναμης και Εξουσίας, ομάδων που κινούνται πέρα από Σύνορα, Κράτη και Έθνη για να κυριαρχήσουν στον πλανήτη, ενώ μόνον ένας άνθρωπος, ο Άγιος, μπορεί να τους αποκαλύψει, φέρνοντάς τους στο Προσκήνιο, από το Παρασκήνιο της Ιστορίας όπου κινούνται.

Άλλωστε ποιος μπορεί να ξέρει τα μυστικά των Ναϊτών Ιπποτών (Knight Templars), των δημιουργών του Τραπεζικού Συστήματος, καλύτερα από έναν… Templar;
Το Σύστημα μόνο από Μέσα μπορεί να ταρακουνηθεί…
όχι να πέσει φυσικά.
Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ…
υπάρχει για να υπάρχουν ΠΑΝΤΑ άνθρωποι αγνοί που θα προσπαθούν να το ρίξουν.
Έτσι ώστε να γίνονται Ήρωες και Παίκτες…

Το βιβλίο γράφτηκε το 1938 από έναν ιδιαίτερα «μυημένο» συγγραφέα, διαδραματίζεται παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και περιγράφει την έξαρση του Εθνικισμού, την έξαρση του Φασισμού, την Παράνοια που επικρατεί στον πλανήτη και ΕΙΔΙΚΑ στην Ευρώπη.

Σαν μια Μαύρη Σκιά (για τους πιο «μυημένους» στις περιπέτειες του Άλκη Κούρου από το δικό μου, «Το Φιλί της Μέδουσας«) να κάνει «πέρασμα» από την «Πραγματικότητά» μας…
περιγράφει δηλαδή την Ειδησεογραφία σήμερα.
Όσο «ξύπνιος» σε μια κοινωνία που κοιμάται και να είσαι…
δεν μπορεί να μην σε «κόψει» κρύος ιδρώτας.
Αυτά όσον αφορά το Παιχνίδι του «Άγιου» με την φωτιά.

Στο μεταφρασμένο από εμένα βιβλίο «Ο Άγιος παίζει με την Φωτιά», το οποίο θα κυκλοφορήσει με την μορφή της Αυτοέκδοσης σε μονάχα 1.000 (χίλια) αντίτυπα, αριθμημένα και ονομαστικά σε κάθε αναγνώστη που θα πληροί τις προϋποθέσεις που έχω θεσπίσει για να το διαθέσω (ένα Υπερόπλο Γνώσης, δεν δίνεται όπου να ‘ναι) με στόχο να αποκτήσουν συλλεκτική Αξία, θα βρείτε μέσα ένα «παράλληλο βιβλίο». Το «παράλληλο» αυτό βιβλίο θα βρείτε στην μετάφραση και τα δεκάδες δικά μου εκπαιδευτικά σχόλια (τα οποία προέρχονται από την ύλη των σεμιναρίων μου «Το Παιχνίδι της Δύναμης: Κανόνες και Νόμοι»).

Σύντομα κοντά σας…
Τα βιβλία θα τα βρείτε φυσικά αποκλειστικά από τις αυτοεκδόσεις μου, εδώ.
*****
«Δεν είναι θαυμάσιο;» είπε ο Άγιος.
Τον κοίταξαν όλοι ταυτόχρονα με μια νέα ένταση. Η χροιά της φωνής του ήταν κοφτερή σαν ξυράφι, αλλά έκοψε τα νήματα του εφησυχασμού τους με τρόπο τέτοιο, που τους άφησε ιδρωμένους να αιωρούνται επάνω από ένα αχαρτογράφητο κενό. Πριν από αυτό, αφοπλισμένοι από την εμφάνιση και την προφορά του, τον είχαν λάβει σαν δεδομένο, σαν ένα ελαφρά ασυνήθιστο μέλος ενός γνωστού είδους, του δικού τους είδους. Τώρα τον κοίταξαν καχύποπτα, σαν να κάρφωναν με το βλέμμα τους έναν παρείσακτο ξένο.
«Να υποθέσουμε πως θα διαφωνήσετε με αυτή την ετυμηγορία, κ. Templar;» ρώτησε ο Luker μειλίχια.
Ήταν ο μόνος που είχε μείνει απρόσβλητος σε αυτή την ακούσια σκληράδα. Αλλά είχε την ευκαιρία να μετρήσει τον Άγιο στο παρελθόν όταν, για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, είχαν αναμετρηθεί τα βλέμματά τους σαν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον κήπο, κατά την διάρκεια της φωτιάς.
Το βλέμμα του Άγιου τον αναζήτησε με την λάμψη ενός διαβολικά γαλάζιου ζαφειριού.
«Simon Templar, είναι το πλήρες όνομα», είπε επιτηδευμένα. «Όσο αναζητούσες το ποιος είμαι, θα έπρεπε να είχες μιλήσει με έναν από τους αστυνομικούς. Θα μπορούσε να είχε φρεσκάρει την μνήμη σου. Όταν διαβάζεις για εμένα στις εφημερίδες, συνήθως με αποκαλούν ο Άγιος..
Θα μπορούσε να είχε ρίξει μια βόμβα κάτω από τα πόδια τους με ένα κοντό φυτίλι να τσιτσιρίζει. Υπήρχαν φορές που οι επιδράσεις της αποκάλυψης της ταυτότητάς του τού έδιναν μια απερίγραπτη ικανοποίηση, και αυτή ήταν μία από αυτές τις φορές.
Η Λαίδη Valerie Woodchester άφησε μια μικρή τσιρίδα, το στόμα της Λαίδης Sangore άνοιξε και έκλεισε έπειτα σαν φάκα. Στο ροδοκόκκινο πρόσωπο του Στρατηγού προστέθηκε και ένας τόνο φούξια στην ποικιλία των αποχρώσεών του ενώ του Fairweather του έπεσε το καπέλο και στάθηκε στο πάτωμα με ένα εκκωφαντικό «πλοφ». Μόνον ο Luker παρέμεινε ασυγκίνητος, με τα μαύρα, βαθουλωτά του μάτια καθηλωμένα επάνω στον Άγιο.
Και ο Άγιος συνέχισε να χαμογελά…

©2019 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος

Simon Templar, better known as «the Saint»…
a synonym to the word «Player».
Here is a glance into his world…

Original copyrighted books by Leslie Charteris.
Translated in Greek, copyrighted for translation and comments by Nick Panagodimitropoulos.

Ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά.
Γιατί τώρα;
Γιατί σαν μικρό παιδί δεν είχα την Δύναμη και την Ανδρεία να αναμετρηθώ με τον Μέγα Διδάσκαλο Leslie Charteris.
Τώρα την έχω…

Mission: Η πένα του μεγάλου Leslie Charteris συνεργάζεται με την πένα του Νίκου Παναγοδημητρόπουλου και «Το Παιχνίδι της Δύναμης: Κανόνες και Νόμοι» του δεύτερου, θα «πατήσει» σαν σχόλια επάνω στο Έργο του πρώτου.
Ο Simon Templar συναντά τον Λύκο…

Σαν Καθηγητής Ξένων Γλωσσών εγγυώμαι πως η μετάφραση του Άγιου θα είναι όσο το δυνατόν πιο πιστή και «ταξιδιάρικη» (φυσικά το πρωτότυπο κείμενο είναι πάντα προτιμότερο, αλλά, πιστέψτε με, είναι πολύ δύσκολο για εσάς, μιας και η αγγλική γλώσσα που χρησιμοποιείται πάει κοντά ογδόντα χρόνια πριν).
Σαν Καθηγητής Πολεμικών Τεχνών και Σύμβουλος επί θεμάτων Ασφαλείας, σας εγγυώμαι πως το μάθημα που θα κάνουμε, θα είναι κάτι ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ για την «Πραγματικότητα» όπως την ξέρετε.
Αφενός…
αφετέρου, το βιβλίο που θα έλθει στα χέρια σας, αν έλθει, δεν θα είναι απλά μια μετάφραση.
Θα είναι άλλο ένα βιβλίο, μέσα σε ένα βιβλίο… τα δεκάδες σχόλια σε όλο το έργο, θα είναι από μόνα τους ένα Σεμινάριο Δύναμης.

Μπορείτε να φανταστείτε το μέγεθος της προσπάθειας και της δουλειάς που καλούμαι να καταβάλω, αλλά το γουστάρω αφάνταστα.
Από κάθε τίτλο που θα μεταφράσω, θα κυκλοφορήσουν μόνον χίλια (1.000) αντίτυπα, τα οποία θα αριθμηθούν και θα υπογραφούν από εμένα.
Θα διατεθούν ονομαστικά σε όσους τα πάρουν και φυσικά δεν θα τα βρείτε σε βιβλιοπωλεία.
Το πρώτο, πρώτα ο Θεός, αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019.

Τα βιβλία θα τα βρείτε φυσικά αποκλειστικά από τις αυτοεκδόσεις μου, εδώ.

elpis-banner

Facebook Page

arkadian

Καλωσήλθατε στην ARKADIAN.
Ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, τα σεμινάρια και τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε. Πλοηγηθείτε στον ιστότοπό μας και βρείτε Συμβουλές Αυτοπροστασίας, Συμβουλές Προπόνησης και Διατροφής, θέματα Πολεμικών Τεχνών και Αυτοβελτίωσης, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε «ιδιαίτερους» τομείς της Γνώσης, Συμβουλές Management & Marketing, βιβλία και άλλα πολλά.

Et in Arkadian ego.
Join us…

Nick Panagodimitropoulos

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s