Business & Life: Η Ευτυχία δεν κλέβεται… κατακτάται | nickpanagodimitropoulos blog

misery

Οι επιτυχημένοι επαγγελματίες αναπτύσσουν συνεχώς την δουλειά τους…
οι αποτυχημένοι προσπαθούν να σαμποτάρουν τις δουλειές των άλλων.
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι βελτιώνουν συνεχώς την Ζωή τους…
οι αποτυχημένοι προσπαθούν να χαλάσουν τις ζωές των άλλων.

Οι επιτυχημένοι και δημιουργικοί άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι, για αυτό (και επειδή) ασχολούνται με τον Εαυτό τους και το Έργο τους…
οι αποτυχημένοι και ανίκανοι για Δημιουργία άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι και προσπαθούν να “βαμπιρίσουν” την Ευτυχία των επιτυχημένων και την Επιτυχία των ευτυχισμένων.
Για αυτό και ασχολούνται μονίμως με τους άλλους…
Η Ευτυχία δεν κλέβεται.
Κατακτάται…

i-floga-ton-myston-banner

Όταν σου έχουν δώσει «κλειδιά» για να φτιάξεις την ζωή σου, ιδιαίτερα ΚΟΒΟΝΤΑΣ την μιζέρια και την «μίρλα» στο Facebook την στιγμή που θα μπορούσες να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να δεις μια διδακτική σειρά ή ταινία στην τηλεόραση, και εσύ το χρησιμοποιείς για να συνεχίσεις την μουρμούρα στον Τοίχο σου, αγνοώντας τις διεξόδους που σου έχουν υποδειχθεί, σημαίνει πως:

1ον: βαμπιρίζεις την ίδια σου την Ενέργεια και μόλις αυτή στερέψει, φυσικά και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτοτροφοδοτούμενη, στρέφεσαι στους άτυχους που κάνουν το λάθος να ασχοληθούν μαζί σου και «ρουφάς» την δική τους, «μαυρίζοντάς» τους την Ψυχή.

2ον: «κουμπώνεις» ΑΚΡΙΒΩΣ στην περιγραφή του όρου «Ψυχικό βαμπίρ» και μόλις σε πάρουν χαμπάρι και σε «ξορκίσουν» από την ζωή τους οι λογικοί και φυσιο-λογικοί άνθρωποι, θα βρεθείς να αντιγράφεις άλλων φιλοσοφίες και τσιτάτα στο Facebook, ούτε δικές σου σκέψεις δεν θα μπορείς να γεννήσεις, επιζητώντας την Ενέργεια της Προσοχής των άλλων, οι οποίοι έχοντάς σε μάθει, θα γελάνε μαζί σου, αφήνοντας τους κόλακες-βρικόλακες να σου χαϊδεύουν την Ματαιοδοξία, «ρουφώντας» σε.

3ον: γουστάρεις να το παίζεις θύμα της Ζωής, μην χρησιμοποιώντας τα «κλειδιά» που σου έχουν δώσει όσοι σοβαροί άνθρωποι ασχολήθηκαν μαζί σου και κάνοντάς τους έτσι να μην ασχοληθούν ξανά, γενόμενη/γενόμενος έτσι θύτης της ζωής σου, ελκύοντας με την συμπεριφορά σου όμοιας ποιότητας ψυχικά βαμπίρ που θα στραγγίζουν την Ενέργεια Ζωής σου, σε έναν Φαύλο Κύκλο αλληλεπίδρασης.

Ο σώφρων άνθρωπος προσέχει τα νώτα του περισσότερο όταν έχει να κάνει με φίλους, παρά με εχθρούς.
Γιατί οι της δεύτερης κατηγορίας δεν ανήκουν ποτέ στην πρώτη… ενώ πολλοί της πρώτης είναι καταχωρημένοι κρυφά και στην δεύτερη.

Ολόκληρο το άρθρο «Η Μιζέρια είναι μεταδοτική», μαζί με πολλά ακόμη, μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο «Η Φλόγα των Μυστών», βιβλίο το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Εκδόσεις» με τα βιβλία μου και είναι κομμάτι της εκπαιδευτικής ύλης του Κύκλου Μαθημάτων μου «Το Παιχνίδι της Δύναμης: Κανόνες και Νόμοι».

i-floga-ton-myston-banner

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.
Το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ, ή με επικοινωνία με τον συγγραφέα της αυτοέκδοσης του βιβλίου εδώ

©2004-2019 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος

Facebook Page

arkadian

Καλωσήλθατε στην ARKADIAN.
Ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, τα σεμινάρια και τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε. Πλοηγηθείτε στον ιστότοπό μας και βρείτε Συμβουλές Αυτοπροστασίας, Συμβουλές Προπόνησης και Διατροφής, θέματα Πολεμικών Τεχνών και Αυτοβελτίωσης, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε «ιδιαίτερους» τομείς της Γνώσης, Συμβουλές Management & Marketing, βιβλία και άλλα πολλά.

Et in Arkadian ego.
Join us…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s