Το Φιλί της Μέδουσας: Οι Αλλόκοσμοι Δρόμοι της Πόλης | nickpanagodimitropoulos blog

13

Ο Άλκης δεν απάντησε. Έψαξε σε μία στοίβα με περιοδικά και βρήκε ένα, το οποίο φιλοξενούσε ένα άρθρο από το Διαδίκτυο γραμμένο από κάποιον που προφανώς ήταν και εκείνος γνώστης της γνωστής σαν «Περιπατητική» τεχνική. Την μέθοδο αυτή διδασκαλίας είχε αναπτύξει ο Αριστοτέλης στο Λύκειό του και πολλοί δάσκαλοι αργότερα την είχαν χρησιμοποιήσει για να «παίξουν» με την συνείδησή του μαθητή, έτσι ώστε να μιλήσουν στο υποσυνείδητό του. Την πιο επιτυχημένη προσέγγιση είχε κάνει ο Κάρλος Καστανέντα μιλώντας για το Τονάλ και το Ναγουάλ.
«Διάβασε αυτό», της είπε, «γιατί εγώ πρέπει να φύγω τώρα. Επειδή μετά το μάθημα έχω μία δουλειά δεν θα σε δω απόψε, αλλά θα τα πούμε αύριο», συμπλήρωσε κοιτάζοντάς την σαν μην την ξαναέβλεπε ποτέ ξανά.
Η Ηρώ ξεκίνησε να διαβάζει το άρθρο, χωρίς να γνωρίζει πως στην πραγματικότητα εκείνος που το είχε γράψει ήταν ο Άλκης, με το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε για να γράφει στο Διαδίκτυο:

to-fili-tis-medousas-banner

*  *  *  *  *
Οι Αλλόκοσμοι Δρόμοι της Πόλης
«Αλήθεια… όλοι όσοι περπατούν τριγύρω σας και έχουν 2 πόδια (φανερά πάντα) είναι όλοι τους… άνθρωποι;
Ξέρω… ήδη ακούω τα ξεσπάσματα γέλιου όσων δεν έχουν μείνει αποσβολωμένοι με την ανακάλυψή μου, αλλά τί να κάνω; Λάτρης της Περιπατητικής Σχολής του  Αριστοτέλη, αν θυμάστε είχε ένα… Λύκειο (για τους πιο μυημένους) και της Μαγείας των Πόλεων, σκέφτομαι διάφορα.
Θυμάστε την ταινία Matrix; Θυμάστε τον Agent Smith που μπορούσε να παίρνει όποια ταυτότητα ήθελε, κάνοντας download την Συνείδησή του σε κάποιον κάτοικο της Πραγματικότητας του ήρωα της ταινίας, Νίο; Λέτε να συμβαίνουν αυτά στην… Πραγματικότητα; Όχι;
Αρκεί να ρίξετε μια ματιά και σε διάφορες περιπτώσεις του στυλ “μπήκε μέσα του ο διάβολος”, “τον κατέλαβαν εξωγήινοι”, “δεν στέκει στα καλά του, είναι νεραϊδοπαρμένος” και λοιπά.
Και είναι πάρα πολύ απλό να το διαπιστώσετε και ιδίοις όμμασι… με «άλλα» μάτια (ή καλύτερα με το Μάτι) όμως.

Όσοι έχετε σκύλο βγάλτε τον μια βόλτα, βραδάκι κατά προτίμηση, και αφού έχετε πείσει τον εαυτό σας ότι εκείνο το βράδυ θα δείτε “κάτι Άλλο” (πιο απλά, να έχετε ενεργοποιηθεί για πιθανή είσοδο σε Άλλη Πραγματικότητα και μην κολλήσουμε τώρα σε λεπτομέρειες περί Πραγματικοτήτων και λοιπά. Αυτή την ενεργοποίηση θα την πιάσει ο σκύλος σας και θα ενεργοποιηθεί με τη σειρά του). Μετρήστε πόσους ανθρώπους θα συναντήσετε στο δρόμο σας και πόσους ο τετράποδος φίλος σας θα θελήσει να κατασπαράξει, σαν να είναι ο χειρότερος εχθρός.
Παρατηρήστε σε ποια δρομάκια αποφεύγει να μπαίνει και ρίξτε μια ματιά και στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων που κατοικούν εκεί.
Γιατί κοιτάζει ξαφνικά πίσω ο σκύλος σας; Από που ξεφύτρωσε αυτός ο τύπος με το παράξενα παγερό βλέμμα;
Πόσα γατιά βλέπετε τριγύρω; Σας κοιτάζουν κάπως περίεργα ή απλά η ιδέα σας είναι; Και γιατί δεν κουνιούνται καθόλου όταν περνάει δίπλα τους εκείνη η περίεργη γριούλα που το βλέμμα της μοιάζει 20άρας; Βλέπετε δεν κάνουν downloading μόνο οι  “κακοί”. Θυμάστε στην Μυθολογία μας πόσες φορές Θεοί και Θεές έπαιρναν την ταυτότητα κάποιου ανθρώπου για να κινηθούν ανάμεσα στους ανθρώπους;
Και όταν μπορέσετε και μπείτε σε αυτό το “τριπάκι”, πολλά πράγματα μέχρι στιγμής ανεξήγητα για εσάς θα αρχίσουν να αποκτούν νόημα. Ακόμα, ή μάλλον ΚΥΡΙΩΣ, στην ίδια σας τη γειτονιά.

to-fili-tis-medousas-banner

Ένα “δωράκι” για να ξεκινήσετε. Στον Αριστοφάνη, αλλά και σε όλους τους Αρχαίους Έλληνες Κλασσικούς, θα βρείτε πολλά “κλειδάκια” για το Ταξίδι σας, αλλά με ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική οπτική θέαση και ανάγνωση από αυτήν που ξέρετε μέχρι σήμερα. Ρίξτε μια ματιά στους Ιππής, στίχος 1323, όπου ο Χορός μιλάει για την παλιά, για τότε, ιοστεφανωμένη Αθήνα. Οι μενεξέδες, τα γνωστά ία, έχουν, ως γνωστόν βεβαίως, χρώμα… μενεξεδί. Όταν δείτε το περιβάλλον γύρω σας να αποκτά μία απόκοσμη, μενεξεδιά απόχρωση, έχετε περάσει μια Πύλη. Μην καθίσετε να το αναλύσετε Λογικά, εδώ αφήστε το ένστικτό σας να πάρει τα ηνία.
Αυτά σε πρώτη φάση… εκεί που παρατηρείτε το Πεδίο Δράσης γύρω σας.
Αργότερα θα μάθετε να επεμβαίνετε σε Αυτό. Αργότερα όμως…
Για αρχή εμπιστευτείτε τον σκύλο σας.
Άλλωστε τόσοι… τυφλοί αυτό δεν κάνουν;»
*  *  *  *  *
Ο Άλκης πήγε στο σπίτι του για να προετοιμάσει την αναχώρησή του. Θα έπρεπε να φύγει από την μικρή πόλη το συντομότερο δυνατόν, χωρίς να πει σε κανέναν τίποτα. Ετοίμασε γρήγορα τα πράγματά του και άνοιξε τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή για να γράψει ένα άρθρο στο blog που διατηρούσε, άρθρο το οποίο ήταν και το Μήνυμά του προς το Αρχηγείο της Αντίστασης πως χρειαζόταν την βοήθειά τους για να απεμπλακεί από την πόλη όπου βρισκόταν.

… η συνέχεια στο βιβλίο.

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Το Φιλί της Μέδουσας» μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
Και η Πραγματικότητα γύρω σας, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια…

to-fili-tis-medousas-banner

Το Φιλί της Μέδουσας
Ένα μυθιστόρημα «Επιστημονικής Φαντασίας» για τα χρόνια της Κρίσης και την Μαύρη Σκιά που έχει βυθίσει τον πλανήτη Γη στο Σκοτάδι, με τελευταίο προπύργιο Αντίστασης την Κατεχόμενη Ελλάδα των Μνημονίων.
Και η Πραγματικότητα γύρω σας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια…

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.
Το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ, ή με επικοινωνία με τον συγγραφέα της αυτοέκδοσης του βιβλίου εδώ

©2017 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος

Facebook Page

arkadian

Καλωσήλθατε στην ARKADIAN.
Ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, τα σεμινάρια και τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε. Πλοηγηθείτε στον ιστότοπό μας και βρείτε Συμβουλές Αυτοπροστασίας, Συμβουλές Προπόνησης και Διατροφής, θέματα Πολεμικών Τεχνών και Αυτοβελτίωσης, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε «ιδιαίτερους» τομείς της Γνώσης, Συμβουλές Management & Marketing, βιβλία και άλλα πολλά.

Et in Arkadian ego.
Join us…

Nick Panagodimitropoulos

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s