Η Αδελφότητα της Φλόγας: Κόσμοι, Υπόκοσμοι και η Ουρά του Παγωνιού | nickpanagodimitropoulos blog

peacock

Φανταστείτε πως ακούτε έναν ραδιοφωνικό σταθμό ή παρακολουθείτε ένα τηλεοπτικό κανάλι. Αυτός εκπέμπει σε μια συγκεκριμένη συχνότητα. Το ότι δεν ακούτε τους άλλους ραδιοσταθμούς δεν σημαίνει πως αυτοί δεν υπάρχουν, απλά ΕΣΕΙΣ είστε συντονισμένοι στην συγκεκριμένη συχνότητα. Αν αλλάξετε συχνότητα θα “πιάσετε” κάποιον άλλον σταθμό, αλλά πάντα ΕΝΑΝ την φορά. Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να πιάνουν περισσότερους από έναν σταθμούς συγχρόνως… μην με ρωτήσετε πώς γίνεται αυτό και αν αυτή είναι μια εν δυνάμει δυνατότητα όλων των ανθρώπων, δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Αντικαταστήστε τώρα την λέξη «σταθμός» με την λέξη «Πραγματικότητα», ή καλύτερα την λέξη «Κόσμος», για να αγγίξουμε λίγο την Πυθαγόρεια Παράδοση.
Αντιγράφω από το βιβλίο μου «Η Αδελφότητα της Φλόγας»:

Ο Κόσμος στον οποίο κινούμαστε αποτελείται από πολλούς μικρότερους «υπόκοσμους», αλλά και «μετάκοσμους», και αυτό όμως επίσης είναι άλλο θέμα. Φανταστείτε τώρα το εξής:
Ζωγραφίστε ένα σπιτάκι σε ένα ριζόχαρτο. Ελάχιστα πιο πέρα, σε ένα άλλο ριζόχαρτο ζωγραφίστε ένα άλλο σπίτι, πιο πέρα σε ένα άλλο έναν άνθρωπο, πιο δω σε ένα άλλο έναν άλλον άνθρωπο ή ένα σπίτι και ούτω καθ’ εξής.
Κάθε ριζόχαρτο από μόνο του απεικονίζει ΕΝΑ και ΜΟΝΟ πράγμα. Όταν τα βάλεις όμως όλα μαζί, το ένα πάνω στο άλλο, δημιουργείται για τον Παρατηρητή μια ολοκληρωμένη Πόλη.

i-adelfotita-tis-flogas-banner

Ένα μικρό δείγμα των άλλων κόσμων, σαν ένα ξεχωριστό ριζόχαρτο την κάθε φορά, βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων ή στις εφημερίδες σε ασύνδετες, φαινομενικά, μεταξύ τους ειδήσεις… μικρά κομματάκια από το παζλ της Μεγάλης Εικόνας.
Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να βρίσκονται σε περισσότερους του ενός Κόσμου… ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Ο όρος «Πολυστασία» δεν είναι άγνωστος σε όσους είναι Γνώστες της πιο «Μυστικής» Παράδοσης, θυμηθείτε τα «ταξίδια» που έκανε σε άλλες διαστάσεις ο Απολλώνιος ο Τυανεύς πιο παλιά, ή ίσως ο Kwisatz Haderac του Frank Herbert από το επικό «Dune» για τους λάτρεις της “Επιστημονικής Φαντασίας”.

Θα μου πείτε τι σχέση έχουν όλες αυτές οι θεωρητικολογίες με την σημερινή πρακτική “Πραγματικότητα” της Πολιτικής Σκηνής η οποία καθορίζει την Ζωή όλων μας.
Ποιας όμως από όλες Πραγματικότητας;
Και ποιας Μαγικοπολιτικής, και όχι πολιτικής, Σκηνής;
Αρκεί να μην ξεχνάμε ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ!
Η Πολιτική που ασκείται στο Προσκήνιο καθοδηγείται πάντα από το Παρασκήνιο. Εκεί όπου δρουν οι Μάγοι της Πολιτικής και τα φερέφωνά τους, τα Μ.Μ.Ε. Η Τηλεόραση πλέον δεν αλληλεπιδρά απλώς με τον τηλεθεατή, ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ, οι δημοσιογράφοι πλέον δεν μεταδίδουν απλώς την Είδηση, ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ, διαμορφώνοντας έτσι την Συλλογική Πραγματικότητα των τηλεθεατών και κατ’ επέκταση των λαών. Και αυτό ενισχύεται από τις αναμεταδόσεις των ειδήσεων στο Διαδίκτυο, όπου τα λεγόμενα «fake news» διαμορφώνουν την Πραγματικότητα του Ανθρώπινου Κοπαδιού, το οποίο αναμεταδίδει αναμασώντας ό,τι «κουτόχορτο» του μιλάει στην Συναισθηματική Νοημοσύνη, κατεβάζοντας σημαντικά τον Ανθρώπινο Δείκτη Νοημοσύνης.

i-adelfotita-tis-flogas-banner

Δεν είναι τυχαίο που οι παρουσιαστές ειδήσεων βγαίνουν με φόντο πίσω τους πολλές τηλεοράσεις που δείχνουν άλλους σταθμούς. Είναι σαν να κάνουν μια Επίδειξη Δύναμης, λέγοντας με τον τρόπο τους:
“Εσύ αμύητε τηλεθεατή θα μείνεις στον Κόσμο που ΕΓΩ θα σου πλασάρω. Εγώ όμως είμαι Κύριος των Κόσμων όλων…
Γιατί ΕΓΩ είμαι ο ΩΝ.
Ο Φέρων τον Οφθαλμό…
Έναν από τους πολλούς που η Ήρα, η Κυρά των Ανέμων, πήρε από τον σκοτωμένο από τον Ερμή πανόπτη Άργο, τον Φύλακα της Αρκαδίας και τους έβαλε…
στην Ουρά του Παγωνιού.

Το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο «Η Αδελφότητα της Φλόγας», βιβλίο το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Εκδόσεις» με τα βιβλία του αρθρογράφου, συμπληρώνοντας έτσι τα κομμάτια από το παζλ μιας απόκρυφης «Πραγματικότητας» ορατής από λίγους, η οποία είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, πραγματική από αυτήν που βιώνουν οι Πολλοί γύρω μας.

Ένα άρθρο που θα σας συνταράξει, από ένα βιβλίο που θα σας συγκλονίσει…
και η Πραγματικότητα γύρω σας, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

i-adelfotita-tis-flogas-banner

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.
Το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ, ή με επικοινωνία με τον συγγραφέα της αυτοέκδοσης του βιβλίου εδώ

©2002-2019 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος

Facebook Page

arkadian

Καλωσήλθατε στην ARKADIAN.
Ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, τα σεμινάρια και τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε. Πλοηγηθείτε στον ιστότοπό μας και βρείτε Συμβουλές Αυτοπροστασίας, Συμβουλές Προπόνησης και Διατροφής, θέματα Πολεμικών Τεχνών και Αυτοβελτίωσης, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε «ιδιαίτερους» τομείς της Γνώσης, Συμβουλές Management & Marketing, βιβλία και άλλα πολλά.

Et in Arkadian ego.
Join us…

Nick Panagodimitropoulos

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s