Η Αδελφότητα της Φλόγας: Το Μυστικό της Αίτνας | nickpanagodimitropoulos blog

Τυφώνας

Ο Κρόνος μετά την συμφωνία με την Έχιδνα, προχώρησε στην δημιουργία του Τυφωέος, ή Τυφώνα, ή Σετ, ή Σηθ, ανάλογα με την εθνικότητα του εκάστοτε οπαδού-πιστού. Τί, δεν πιστεύετε ότι υπάρχει ακόμα; Μα καλά, δεν έχετε ακούσει ποτέ για τον… Σατανά της Χριστιανικής παράδοσης;
Αντιγράφω από το βιβλίο μου «Η Αδελφότητα της Φλόγας»:

Ο Ησίοδος προχωρά στην περιγραφή του Τυφώνα, καθώς μας αναμεταδίδει διάφορα περιστατικά από τον πόλεμο με τους θεούς που έγινε μετά την καθαίρεση των Τιτάνων από την νέα γενιά θεών, κάτι που θα δούμε σε άλλο σημείο. Εδώ θα μείνουμε στο ζευγάρωμα του Τυφώνα με την Έχιδνα, ζευγάρωμα που έφερε στον κόσμο διάφορα γνωστά τέρατα της αρχαίας μας ιστορίας, όπως το λιοντάρι της Νεμέας, την Χίμαιρα, τον Όρθο τον σκύλο του Γηρυόνη, τον Κέρβερο με τα πενήντα κεφάλια, την Λερναία Ύδρα, την Σφίγγα που χτύπησε την Θήβα. Το κοινό συνδετικό σημείο όλων αυτών των απογόνων είναι ότι σκοτώθηκαν από ανθρώπους που ηρωποιήθηκαν για αυτό τους το κατόρθωμα, πράγμα που αποδεικνύει ότι ήταν όντα πολύ δύσκολο να νικηθούν, καθώς και το ότι είχαν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

i-adelfotita-tis-flogas-banner

Ο Κρόνος προχώρησε λοιπόν στην δημιουργία του Τυφώνα και τον έστειλε και αυτόν στα έγκατα της Γαίας, κάτω από την φύλαξη των Τιτάνων. Αργότερα, όταν ο Δίας εκτόπισε τους Τιτάνες, ο Τυφώνας ήταν ο τελευταίος που έπρεπε να πολεμήσει για να εδραιώσει την κυριαρχία του. Ο Δίας, για να μπορέσει να τον σκοτώσει, χρησιμοποίησε το ίδιο όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον Ουρανό, το δρεπάνι από το γκρίζο διαμάντι το οποίο ήταν ικανό να διαπεράσει την μοριακή συνοχή του γενετικά τροποποιημένου πλάσματος, του οποίου το DNA ήταν διασταύρωση Τιτάνων και Δρακόνιων. Ο μύθος λέει ότι ο Δίας τον κυνήγησε με τις βροντές και τις αστραπές που του έφτιαξε ο Βριάρεως και τον χτύπησε με το δρεπάνι και μετά από διάφορες μάχες, τον εκτόπισε στην Αίτνα.
Πριν γίνει όμως αυτό, ο Απολλόδωρος παραθέτει έναν πολύ ενδιαφέροντα μύθο (Απολλόδωρος Βιβλιοθήκη Ιστορική VI, 4). Σύμφωνα με αυτόν, ο Δίας πολεμούσε τον Τυφώνα από μακριά με κεραυνούς (σαν τα σύγχρονα λέιζερ) και όταν πλησίαζαν χρησιμοποιούσε την αδαμάντινη άρπη, που είδαμε τί ακριβώς ήταν. Σε κάποια στιγμή που ήταν κοντά ο ένας στον άλλον, ο Τυφώνας άρπαξε την άρπη και με αυτήν έκοψε τους τένοντες του Διός στα χέρια και τα πόδια. Αυτό έγινε επάνω από το όρος Κάσιο στην Κιλικία, εκεί όπου ο Δίας είχε κυνηγηθεί τραυματισμένος από τον Τυφώνα, αφού είχε χτυπηθεί από την αδαμάντινη άρπη και ο ίδιος. Και θυμόσαστε ποιος, ή μάλλον ποια βρισκόταν στην Κιλικία; Σωστά, η γνωστή μας Έχιδνα.

Εκεί λοιπόν ο Τυφώνας κατάφερε να ακρωτηριάσει τον Δία, τους τένοντες και τα νεύρα του οποίου ο έβαλε σε ένα αρκουδοτόμαρο και τα έκρυψε σε μια σπηλιά στην Κιλικία και διέταξε την δράκαινα Δελφύνη να τα φυλάει. Αυτή την δράκαινα ο Απολλόδωρος περιγράφει σαν «ἡμίθηρ κόρη», δηλαδή σαν γυναίκα κατά το ήμισυ θηρίο και όχι από την μέση και κάτω θηρίο, οπότε ερχόμαστε πάλι στην δυνατότητα μεταμόρφωσης και μετατροπής του γενετικού κώδικα κατά βούληση. Ο Δίας επανήλθε έπειτα από την κλοπή των τενόντων του από τον Ερμή και τον Αιγιπάνα, οι οποίοι και του προσάρμοσαν ξανά τα άκρα και έτσι ο μεγάλος Πατέρας μπόρεσε να νικήσει τον Τυφώνα.

i-adelfotita-tis-flogas-banner

Έχουμε λοιπόν την Έχιδνα στην περιοχή βόρεια της Κύπρου και τον Τυφωέα ή Τυφώνα στην Αίτνα. Έτσι, στην μέση βρίσκεται η χθονοφυσική περιοχή γνωστή σαν Ελλάδα, περικυκλωμένη από τους δύο βασικούς εχθρούς της αναπτυσσόμενης Ανθρωπότητας, την Δρακόνια Έχιδνα και το δημιούργημα του αποστάτη Κρόνου, Δράκοντα Τυφώνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επερχόμενη γενιά των Ολύμπιων θεών θα είχε πολύ δύσκολο έργο να επιτελέσει, να καθαρίσει τα μαύρα πλοκάμια που απλώνονταν απειλητικά πάνω από την Γαία. Τα «παιδιά» του Τυφώνα και της Έχιδνας τοποθετήθηκαν σε περιοχές της Ελλάδας τις οποίες και νέμονταν σαν φεουδάρχες, με τα κοπάδια τους και την γη τους.
Όπως άλλωστε γίνεται ακόμα και σήμερα, αλλά με πιο πολιτισμένο και ωραιοποιημένο περιτύλιγμα…

Το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο «Η Αδελφότητα της Φλόγας», βιβλίο το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Εκδόσεις» με τα βιβλία του αρθρογράφου, συμπληρώνοντας έτσι τα κομμάτια από το παζλ μιας απόκρυφης «Πραγματικότητας» ορατής από λίγους, η οποία είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, πραγματική από αυτήν που βιώνουν οι Πολλοί γύρω μας.

Ένα άρθρο που θα σας συνταράξει, από ένα βιβλίο που θα σας συγκλονίσει…
και η Πραγματικότητα γύρω σας, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

i-adelfotita-tis-flogas-banner

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.
Το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ, ή με επικοινωνία με τον συγγραφέα της αυτοέκδοσης του βιβλίου εδώ

©2002-2019 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος

Facebook Page

arkadian

Καλωσήλθατε στην ARKADIAN.
Ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, τα σεμινάρια και τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε. Πλοηγηθείτε στον ιστότοπό μας και βρείτε Συμβουλές Αυτοπροστασίας, Συμβουλές Προπόνησης και Διατροφής, θέματα Πολεμικών Τεχνών και Αυτοβελτίωσης, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε «ιδιαίτερους» τομείς της Γνώσης, Συμβουλές Management & Marketing, βιβλία και άλλα πολλά.

Et in Arkadian ego.
Join us…

Nick Panagodimitropoulos

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s