Η Αδελφότητα της Φλόγας: Ο Μύθος του Λυκάονα | nickpanagodimitropoulos blog

Λυκάων

Αλήθεια…
πώς συνδέονται τα Θεοφάνεια, το περιστέρι, οι Πλειάδες και η Γνώση;
Αν νομίζετε πως αυτά θα τα βρείτε αποκλειστικά στην Χριστιανική Θρησκεία, πλανάστε οικτρά.
Αντιγράφω από το βιβλίο μου «Η Αδελφότητα της Φλόγας»:

Όλοι όσοι έχουμε έντονη την θύμηση της παιδικής μας ηλικίας, βλέπουμε τον εαυτό μας να ταυτίζεται με κάποιον ευγενή ιππότη, ο οποίος στην προσπάθειά του να κερδίσει την εύνοια της αγαπημένης του, δεν διστάζει να τα βάλει ακόμα και με δράκους τεράστιους και πύρινους, έτοιμους να τον κάψουν με την φλογερή αναπνοή τους. Ο μύθος του ιππότη είναι πανταχού παρών και τόσο η Ελληνική Μυθολογία, όσο και οι παραδόσεις των άλλων προηγμένων πνευματικά λαών, βρίθουν από παραδόσεις σχετικά με ανθρώπους-λύκους, ανθρώπους-πάνθηρες και άλλες διάφορες παραλλαγές αυτού του σχεδίου.
Ας θυμηθούμε εδώ τον μύθο του Λυκάονα, παιδιού του Πελασγού και εθνάρχη των Αρκάδων, ο οποίος για να ξαναγίνει άνθρωπος έπειτα από μεταμόρφωση του σε λύκο, έπρεπε για 9 έτη να μην γευθεί ανθρώπινη σάρκα.

Ο Πελασγός, κατ’ άλλους με τη νύμφη Κυλλήνη και κατ’ άλλους με την κόρη του Ωκεανού Μελίβοια, απέκτησε τον Λυκάονα. Ο Λυκάων με την σειρά του, απέκτησε πενήντα παιδιά, με διάφορες γυναίκες. Τον αριθμό «πενήντα» θα τον συναντήσουμε πολλές φορές στην έρευνά μας, αφού πενήντα θέσεις πληρώματος είναι πιθανό να έχει ένα ΑΤΙΑ από τον Σείριο, και πενήντα έτη κρατά η περιστροφή του Σείριου Β΄ γύρω από τον Σείριο Α΄. Ο Λυκάων, σαν παιδί και όχι υιός του Πελασγού (από το πέλας = μακριά και αγός = αρχηγός), έρχεται από μακριά με τα πενήντα παιδιά του. Το Λυκάων θα πρέπει να το κρατήσουμε περισσότερο σαν τίτλο και λιγότερο σαν όνομα, τίτλο που τον σχετίζει με τον Ουράνιο Λύκο, τον Σείριο.

i-adelfotita-tis-flogas-banner

Ας γυρίσουμε όμως στον Αρκάδα Λυκάονα. Ο Απολλόδωρος μας παραθέτει τα ονόματα των πενήντα παιδιών του, πράγμα περιττό αν δεν ήθελε να μας επιστήσει την προσοχή σε κάτι. Μην ξεχνάμε ότι ο Απολλόδωρος, είτε πρόκειται για άτομο είτε για ομάδα ανθρώπων, για να συγγράψει την Βιβλιοθήκη, η οποία είναι μία συρραφή ελληνικών μύθων και μία ανεξάντλητη πηγή Γνώσης για όλες τις κατοπινές γενιές, είχε πρόσβαση σε αρχεία και ανθρώπους που κρατούσαν θέσεις-κλειδιά σε Αδελφότητες Γνώσης και Δύναμης. Οι μύθοι, για όλους τους πνευματικά ώριμους λαούς, δεν είναι απλά παραμυθάκια για τα παιδιά, αλλά η Γνώση κρυπτογραφημένη και προσπελάσιμη μόνο για τους μυημένους.
Βέβαια, όποιος ψάχνει βρίσκει, αλλιώς ούτε εγώ θα είχα γράψει, ούτε εσείς θα με διαβάζατε τώρα. Το κατά πόσο και εγώ και εσείς εντοπίζουμε το ελάφι που κρύβεται στο δάσος ή απλώς την σκιά που ρίχνει, είναι καθαρά υποκειμενικό. Βλέπετε, σκοπός μου δεν είναι να προσεγγίσω την Απόλυτη Αλήθεια, αν υπάρχει τέτοιο πράγμα, αλλά να καταγράψω δικές μου σκέψεις, που με την σειρά τους θα ωθήσουν τον αναγνώστη να κάνει κάτι που όλοι μας έχουμε ξεχάσει…
να σκεφτεί και να ερευνήσει για λογαριασμό του.

Ο μύθος λέει ότι τα παιδιά του Λυκάονα και ο ίδιος ο Λυκάων ήταν περίσσια αλαζόνες και ασεβείς απέναντι στους θεούς. Όταν ο Δίας τους επισκέφθηκε μεταμφιεσμένος σε εργάτη, αυτοί έσφαξαν ένα παιδί του τόπου και ανακάτεψαν τα εντόσθιά του με τα ιερά σφάγια και τα έβαλαν στο τραπέζι, κατόπιν υποδείξεως του Μαίναλου. Τότε ο «Πατήρ θνητών τε και Αθανάτων» αηδιασμένος αναποδογύρισε το τραπέζι και κατακεραύνωσε όλα τα παιδιά, εκτός από τον Νύκτιμο, τον οποίο έσωσε τελευταία στιγμή η Γη αγγίζοντας το δεξί χέρι του Διός. Ο Νύκτιμος παρέλαβε την βασιλεία και τότε έγινε ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνος.

i-adelfotita-tis-flogas-banner

Η λέξη Ιππότης έχει σαν πρώτο συνθετικό την λέξη «Ίππος», τοτεμικό ζώο του Ποσειδώνος του Προπελασγικού. Ο πραγματικός Ποσειδών συμβολίζει την Δύναμη και η τρίαινά του συμβόλιζε την ενδυνάμωση και ολοκλήρωση του τρισυπόστατου Εαυτού… της Ψυχής, του Πνεύματος και του Σώματος. Η ίδια αυτή τρίαινα μετασχηματίστηκε σε κεραυνό του Διός, άλλης μορφής του Ποσειδώνος, για να υποδηλώσει την Φώτιση. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι ο Ποσειδών είχε ιδιαίτερη σχέση με το Φως, σχέση που κρύβεται πίσω από τα πολλά παιδιά του με ονόματα που παραπέμπουν σε λύκους.
Με την Πλειάδα Κελαινώ έκανε τον Λύκο, ενώ με την άλλη Πλειάδα Αλκυόνη έκανε την Αίθουσα, με την οποία ο Απόλλων έκανε τον Υριέα, ο οποίος με την σειρά του έσμιξε με την νύμφη Κλονίη για να γεννηθούν ο Νυκτέας και ο Λύκος. Εντύπωση μας κάνει το γεγονός ότι κάθε φορά που ο Ποσειδών έσμιγε με Πλειάδα, γεννιόταν παιδί ή εγγόνι με το όνομα Λύκος. Βέβαια, κατά μία εκδοχή ακόμα και ο Άτλας, πατέρας των Πλειάδων ήταν υιός του Ποσειδώνος, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί το σμίξιμο του Ποσειδώνος με την Θεοφάνη, η οποία είχε πολλούς μνηστήρες. Την μεταμόρφωσε σε προβατίνα και έσμιξε μαζί της σαν κριός, για να γεννηθεί αρνί με χρυσόμαλλο δέρμα. Οι μνηστήρες της έγιναν λύκοι και αλυχτίζουν έκτοτε όλη νύχτα για την Θεοφάνη.
Η Γνώση έχει πολλούς αναζητητές, αλλά χρειάζεται Δύναμη για να πορευθείς στο μονοπάτι της…

Αυτή είναι η καταγραφή του μύθου. Εξηγήσεις μπορούμε να βρούμε άπειρες, εξαρτάται από την οπτική γωνία του κάθε ερευνητή.
Στο βιβλίο αυτό, θα δούμε την δική μου…

Το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο «Η Αδελφότητα της Φλόγας», βιβλίο το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Εκδόσεις» με τα βιβλία του αρθρογράφου, συμπληρώνοντας έτσι τα κομμάτια από το παζλ μιας απόκρυφης «Πραγματικότητας» ορατής από λίγους, η οποία είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, πραγματική από αυτήν που βιώνουν οι Πολλοί γύρω μας.

Ένα άρθρο που θα σας συνταράξει, από ένα βιβλίο που θα σας συγκλονίσει…
και η Πραγματικότητα γύρω σας, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

i-adelfotita-tis-flogas-banner Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο παρόν site είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.
Το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ, ή με επικοινωνία με τον συγγραφέα της αυτοέκδοσης του βιβλίου εδώ

©2002-2019 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος

Facebook Page

arkadian

Καλωσήλθατε στην ARKADIAN.
Ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, τα σεμινάρια και τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε. Πλοηγηθείτε στον ιστότοπό μας και βρείτε Συμβουλές Αυτοπροστασίας, Συμβουλές Προπόνησης και Διατροφής, θέματα Πολεμικών Τεχνών και Αυτοβελτίωσης, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε «ιδιαίτερους» τομείς της Γνώσης, Συμβουλές Management & Marketing, βιβλία και άλλα πολλά.

Et in Arkadian ego.
Join us…

Nick Panagodimitropoulos

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s