Άγιος Νικόλαος, όπως λέμε… Ποσειδώνας | nickpanagodimitropoulos blog

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Ποσειδώνας
ο Προστάτης και Κυρίαρχος της Θάλασσας, αυτού που ορίζεται πίσω από τον όρο «Κοσμικός Πόντος».
Αργότερα τη θέση του πήρε ο Άγιος Νικόλαος.
Ο αναγραμματισμός του «Νικόλαος» μας δίνει το «Αλκίνοος» (δυνατός στον νου), βασιλιά των Φαιάκων και γιού του… Ποσειδώνα. (Εξ ου και ο Άλκης Κούρος για τους πιο «μυημένους» στο «Φιλί της Μέδουσας«).
Η Τρίαινα του Ποσειδώνα που δείχνει την Τρισυπόστατη Ολοκλήρωση του Ανθρώπου, γεννά τη Δύναμη. Και η Τρίαινα γίνεται Κεραυνός του Διός, κεραυνός που με την Λάμψη του σκίζει σαν Ζ τα σκοτάδια που φωτίζει πια η Ζωή που δίνει ο Ζεύς.Ο Ποσειδώνας όταν έσμιγε με Πλειάδα, ο γιος ή ο εγγονός που γεννιόταν λεγόταν Λύκος.
Άλλωστε οι Λύκοι, σαν τοτεμικές φιγούρες του Απόλλωνος, συμβολίζουν το Φως…
Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε και έγινε Επίσκοπος σε μια «ιδιαίτερη» περιοχή της Μικράς Ασίας που λεγόταν… Λυκία.

Στην Λυκία βρίσκονται οι ρίζες των πρώτων αναφορών που έχουμε για Μυστικές Αδελφότητες στην Αρχαιότητα, στις αναφορές στην Ιλιάδα του Ομήρου που αφορούν στον Γλαύκο, βασιλιά των Λυκίων.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί το σμίξιμο του Ποσειδώνος με την Θεοφάνη, η οποία είχε πολλούς μνηστήρες. Την μεταμόρφωσε σε προβατίνα και έσμιξε μαζί της σαν κριός, για να γεννηθεί αρνί με χρυσόμαλλο δέρμα. Οι μνηστήρες της έγιναν λύκοι και αλυχτίζουν έκτοτε όλη νύχτα για την Θεοφάνη. Το Χρυσόμαλλο Δέρας αυτού του αρνιού, ήταν και ο λόγος τελέσεως της γνωστής Εκστρατείας των Αργοναυτών, των Ιπποτών ή Αργοναϊτών του Δισκοπότηρου του Graal για τους πιο «μυημένους» στην «Αδελφότητα της Φλόγας«.
Η Γνώση έχει πολλούς αναζητητές, αλλά χρειάζεται Δύναμη για να πορευθείς στο μονοπάτι της.

Η λέξη Ιππότης έχει σαν πρώτο συνθετικό την λέξη «Ίππος», τοτεμικό ζώο του Ποσειδώνος του Προπελασγικού. Ο αληθινός Ποσειδών συμβολίζει την Δύναμη και η τρίαινά του συμβόλιζε την ενδυνάμωση και ολοκλήρωση του τρισυπόστατου Εαυτού, της Ψυχής, του Πνεύματος και του Σώματος. Η ίδια αυτή τρίαινα μετασχηματίστηκε σε κεραυνό του Διός, άλλης μορφής του Ποσειδώνος, για να υποδηλώσει την Φώτιση. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι ο Ποσειδών είχε ιδιαίτερη σχέση με το Φως, σχέση που κρύβεται πίσω από τα πολλά παιδιά του με ονόματα που παραπέμπουν σε λύκους.
Με την Πλειάδα Κελαινώ έκανε τον Λύκο, ενώ με την άλλη Πλειάδα Αλκυόνη έκανε την Αίθουσα, με την οποία ο Απόλλων έκανε τον Υριέα, ο οποίος με την σειρά του έσμιξε με την νύμφη Κλονίη για να γεννηθούν ο Νυκτέας και ο Λύκος.

Ο Άγιος Νικόλαος στη Δύση, ιδιαίτερα τη Γερμανία, έχει τη θέση που έχει ο Άγιος Βασίλης σε εμάς, και θεωρείται από τους «δώρα φέροντες». Το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου, τα παιδιά στη Γερμανία βγάζουν στην πόρτα τους μια μπότα και περιμένουν τον Νικόλαο να τους επισκεφθεί με τα δώρα του.
Βέβαια το όνομα δεν είναι Χριστιανικό, αλλά καθαρά Ελληνικό. Νικόλαος λεγόταν ο κήρυκας των Λακεδαιμονίων στους Αθηναίους, λίγο πριν τον Πελοποννησιακό Πόλεμο…
Ο Άγιος Νικόλαος υπήρξε και ηγούμενος στην Μονή… Σιών, όνομα αρκετά γνωστό στους ερευνητές της «Απόκρυφης» Ιστορίας.

Στην κατεχόμενη Ελλάδα των Μνημονίων, ο Ίππος του Ποσειδώνα συνεχίζει κεκρυμμένος να προστατεύει την των Ελλήνων Ιδέα
και οι πιο «μυημένοι» Λύκοι ξέρουν τη σημασία του, τόσο τη φανερή, όσο και την απόκρυφη.
Η φανερή σημαίνει πάντα τη ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ…
ή όπως θα έλεγε ο Μεγάλος J.R.R. Tolkien:

«Απ’ τις άψυχες στάχτες φωτιά θα σπιθίσει,
Φως λαμπρό στα σκοτάδια θα βγει,
Το σπασμένο σπαθί ξανά θα κολλήσει,
Κι ο δίχως κορόνα βασιλιάς θα γενεί…»

Όταν κλείσετε αυτό το Δίδυμο βιβλίων, η Πραγματικότητα γύρω σας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια…
ΕΣΕΙΣ δεν θα είστε ποτέ ξανά οι ίδιοι.

©2004-2020 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

Η ARKADIAN – N.S.P. στο Facebook

arkadian

Καλωσήλθατε στην ARKADIAN.
Ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, τα σεμινάρια και τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε. Πλοηγηθείτε στον ιστότοπό μας και βρείτε Συμβουλές Αυτοπροστασίας, Συμβουλές Προπόνησης και Διατροφής, θέματα Πολεμικών Τεχνών και Αυτοβελτίωσης, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε «ιδιαίτερους» τομείς της Γνώσης, Συμβουλές Management & Marketing, βιβλία και άλλα πολλά.

Et in Arkadian ego.
Join us…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s