Η Φλόγα των Μυστών: Κόσμοι, Υπόκοσμοι και η ουρά του Παγωνιού

peacock eye

Φανταστείτε πως ακούτε έναν ραδιοφωνικό σταθμό ή παρακολουθείτε ένα τηλεοπτικό κανάλι. Αυτός εκπέμπει σε μια συγκεκριμένη συχνότητα. Το ότι δεν ακούτε τους άλλους ραδιοσταθμούς δεν σημαίνει πως αυτοί δεν υπάρχουν… απλά ΕΣΕΙΣ είστε συντονισμένοι στην συγκεκριμένη συχνότητα. Αν αλλάξετε συχνότητα θα “πιάσετε” κάποιον άλλον σταθμό, αλλά πάντα ΕΝΑΝ την φορά.
Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να πιάνουν περισσότερους από έναν σταθμούς συγχρόνως… μην με ρωτήσετε πώς γίνεται αυτό και αν αυτή είναι μια εν δυνάμει δυνατότητα όλων των ανθρώπων, δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Αντικαταστήστε τώρα την λέξη “σταθμός” με την λέξη “Πραγματικότητα”, ή καλύτερα την λέξη “Κόσμος”, για να αγγίξουμε λίγο την Πυθαγόρεια Παράδοση.

Ο Κόσμος στον οποίο κινούμαστε, αποτελείται από πολλούς μικρότερους “υποκόσμους”, αλλά και “μετακόσμους”, και αυτό όμως επίσης είναι άλλο θέμα. Φανταστείτε το εξής:
Ζωγραφίστε ένα σπιτάκι σε ένα ριζόχαρτο. Ελάχιστα πιο πέρα, σε ένα άλλο ριζόχαρτο ζωγραφίστε ένα άλλο σπίτι, πιο πέρα σε ένα άλλο έναν άνθρωπο, πιο δω σε ένα άλλο έναν άλλον άνθρωπο ή ένα σπίτι και ούτω καθ’ εξής.
Κάθε ριζόχαρτο από μόνο του απεικονίζει ΕΝΑ και ΜΟΝΟ πράγμα. Όταν τα βάλεις όμως όλα μαζί, το ένα πάνω στο άλλο, δημιουργείται για τον Παρατηρητή μια ολοκληρωμένη Πόλη.

Ένα μικρό δείγμα των άλλων κόσμων, σαν ένα ξεχωριστό ριζόχαρτο την κάθε φορά, βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων ή στις εφημερίδες σε ασύνδετες, φαινομενικά, μεταξύ τους ειδήσεις… μικρά κομματάκια από το παζλ της Μεγάλης Εικόνας.
Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να βρίσκονται σε περισσότερους του ενός Κόσμου… ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Ο όρος “Πολυστασία” δεν είναι άγνωστος σε όσους είναι Γνώστες της πιο “Μυστικής” Παράδοσης. Ο Απολλώνιος ο Τυανεύς πιο παλιά, ή ίσως χμμμ… ο Kwisatz Haderac του Frank Herbert από το επικό “Dune” για τους λάτρεις της “Επιστημονικής Φαντασίας”.

Θα μου πείτε τι σχέση έχουν όλες αυτές οι θεωρητικολογίες με την σημερινή πρακτική “Πραγματικότητα” της Πολιτικής Σκηνής η οποία καθορίζει την Ζωή όλων μας.
Χμμμ…
Ποιας από όλες Πραγματικότητας;
Και ποιας Μαγικοπολιτικής, και όχι πολιτικής, Σκηνής;

Αρκεί να μην ξεχνάμε ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ.
Η Πολιτική που ασκείται στο Προσκήνιο καθοδηγείται πάντα από το Παρασκήνιο.
Εκεί που δρούν οι Μάγοι της Πολιτικής… και τα φερέφωνά τους, τα Μ.Μ.Ε. Η Τηλεόραση πλέον δεν αλληλεπιδρά απλώς με τον τηλεθεατή, ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ, οι δημοσιογράφοι πλέον δεν μεταδίδουν απλώς την Είδηση, ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ, διαμορφώνοντας έτσι την Συλλογική Πραγματικότητα των τηλεθεατών και κατ’ επέκταση των λαών.

Δεν είναι τυχαίο που οι παρουσιαστές ειδήσεων βγαίνουν με φόντο πίσω τους πολλές τηλεοράσεις που δείχνουν άλλους σταθμούς.
Είναι σαν να κάνουν μια Επίδειξη Δύναμης, λέγοντας με τον τρόπο τους:
“Εσύ αμύητε τηλεθεατή θα μείνεις στον Κόσμο που ΕΓΩ θα σου πλασάρω. Εγώ όμως είμαι Κύριος των Κόσμων όλων…
Γιατί ΕΓΩ είμαι ο ΩΝ.
Ο Φέρων τον Οφθαλμό…”

Έναν από τους πολλούς που η Ήρα, η Κυρά των Ανέμων, πήρε από τον σκοτωμένο από τον Ερμή πανόπτη Άργο, τον Φύλακα της Αρκαδίας και τους έβαλε…
στην Ουρά του Παγωνιού.

Το άρθρο, μαζί με πολλά ακόμη της κατηγορίας «Η Δύναμη της Γνώσης», μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο «Η Φλόγα των Μυστών», βιβλίο το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Εκδόσεις» με τα βιβλία του αρθρογράφου, συμπληρώνοντας έτσι τα κομμάτια από το παζλ μιας απόκρυφης «Πραγματικότητας» ορατής από λίγους, η οποία είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, πραγματική από αυτήν που βιώνουν οι Πολλοί γύρω μας.

Και η Πραγματικότητα γύρω σας, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια…

i-floga-ton-myston

©2004 – 2018 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος

Facebook Page

Take it personal… and become a brand new person.
“Panagodimitropoulos Team”
by Nick Panagodimitropoulos

personal training 1

Θέλετε να μάθετε γρήγορα και ευχάριστα την αγγλική γλώσα:
Δείτε εδώ λεπτομέρειες και πληροφορίες για την μέθοδο E.L.P.I.S.

nick-panagodimitropoulos-english-lessons

Υπεύθυνος προγραμμάτων Εκπαίδευσης:
Nick Panagodimitropoulos
English Language Institute – University of Michigan, U.S.A.
Member of the Hellenic American Union

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s