Το Φιλί της Μέδουσας: Γνωριμία με τον εχθρό

Θησείο

Ο συρμός του Ηλεκτρικού έφτασε στο Θησείο. Ο Άλκης περίμενε στην γέφυρα επάνω από τις γραμμές και προσπάθησε να ξεχωρίσει την Μαρία μέσα από το πλήθος που αποβιβάστηκε. Άνθρωποι βιαστικοί, άνθρωποι απορροφημένοι στον δικό τους προσωπικό κόσμο που δεν κοιτούσαν τριγύρω τους, παρά με άδεια βλέμματα έτρεχαν προς τις σκάλες για να φύγουν μια ώρα αρχύτερα από τον συνωστισμό όπου βρίσκονταν και να βρεθούν στην ασφάλεια του οριοθετημένου, προσωπικού τους χώρου, έτσι ώστε να συνδεθούν στο Facebook και να φορέσουν την μάσκα της κοινωνικότητας για να ξεγελάσουν την μοναξιά τους.
Δεν τα κατάφερε, άλλωστε δεν είχαν συναντηθεί ποτέ από κοντά, οι φωτογραφίες στο messenger του Facebook και οι δύο φορές που είχαν μιλήσει στο Skype δεν ήταν και ιδιαίτερα χρήσιμες, ενώ δεν είχε μπορέσει κανένας από το Αρχηγείο της Αντίστασης να βρει κάποια φωτογραφία της. Οι εργοδότες της την είχαν καλά προστατευμένη. Δεν ήταν άλλωστε μια τυχαία εργαζόμενη στα Κεντρικά της Τριαρχίας, των Δυνάμεων Κατοχής της Ελλάδας εδώ και 7 χρόνια, από το 2010, σύμφωνα με την συμβατική χρονολόγηση που ακολουθούσαν στον πλανήτη Αία, ή Γη.

Το κινητό του τηλέφωνο δονήθηκε στην τσέπη του και το έβγαλε για να δει το όνομα της Μαρίας στην οθόνη του. Ταυτόχρονα σάρωσε με το αετίσιο βλέμμα του την περιοχή όπου είχαν δώσει ραντεβού και είδε μια όμορφη, μελαχρινή κοπέλα με τα χαρακτηριστικά της Μαρίας να έχει το κινητό της τηλέφωνο στο αυτί. Απέρριψε την κλήση και είδε την κοπέλα να απομακρύνει απορημένη το τηλέφωνο από το αυτί της.
Την πλησίασε χαμογελώντας και της είπε:
«Επιτέλους… βρισκόμαστε με σάρκα και οστά, Μαρία» τονίζοντας για επιβεβαίωση το όνομά της, βέβαιος όμως πως ήταν εκείνη.
«εεε… ο Άλκης να υποθέσω», χαμογέλασε με την σειρά της ελαφρά μουδιασμένη, μιας και ο τρόπος προσέγγισης του Άλκη της στέρησε την δυναμική εμφάνιση που είχε προβάρει τόσες φορές για να του κάνει εντύπωση.
«Ο ίδιος, με σάρκα και οστά αυτή την φορά και όχι ένα μάτσο byte ηλεκτρισμού πίσω από μια avatar φωτογραφία του Facebook», απάντησε με τον χαρακτηριστικό του κυνισμό.
«Επιτέλους λοιπόν, συναντιόμαστε», τον κοίταξε με ένα…

… η συνέχεια στο βιβλίο «Το Φιλί της Μέδουσας»

Και η Πραγματικότητα γύρω σας, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια…

to-fili-tis-medousas-banner

Το Φιλί της Μέδουσας
Ένα μυθιστόρημα «Επιστημονικής Φαντασίας» για τα χρόνια της Κρίσης και την Μαύρη Σκιά που έχει βυθίσει τον πλανήτη Γη στο Σκοτάδι, με τελευταίο προπύργιο Αντίστασης την Κατεχόμενη Ελλάδα των Μνημονίων.
Και η Πραγματικότητα γύρω σας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια…

Τα Πνευματικά Δικαιώματα των κειμένων είναι νομικά κατοχυρωμένα και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.
Το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ, ή με επικοινωνία με τον συγγραφέα της αυτοέκδοσης του βιβλίου εδώ

© 2017 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος

Facebook Page

Take it personal… and become a brand new person.
“Panagodimitropoulos Team”
by Nick Panagodimitropoulos

personal training 1

Θέλετε να μάθετε γρήγορα και ευχάριστα την αγγλική γλώσα:
Δείτε εδώ λεπτομέρειες και πληροφορίες για την μέθοδο E.L.P.I.S.

nick-panagodimitropoulos-english-lessons

Υπεύθυνος προγραμμάτων Εκπαίδευσης:
Nick Panagodimitropoulos
English Language Institute – University of Michigan, U.S.A.
Member of the Hellenic American Union

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s