Οικονομική Κρίση και… Φυσική Κατάσταση

bicycles

Ένα από τα «καλά» της Οικονομικής Κρίσης, είναι ότι υπάρχουν κάποια σημάδια ανάκαμψης από την Ηθική Κρίση στην οποία είχε περιέλθει η Ελληνική κοινωνία.
Μια βόλτα στις καφετέριες θα δείξει ότι, όχι μόνο τα μαγαζιά είναι αισθητά πιο άδεια από παλιά, αλλά και οι μοτοσυκλέτες που ήταν παρκαρισμένες απ’ έξω είναι κατά πολύ λιγότερες.
Αντίθετα τα περισσότερα γυμναστήρια, όσα έχουν τη λογική να κάνουν προσφορές της μορφής 90€ η ετήσια συνδρομή, χωρίς αυτό βέβαια να προκαλεί μείωση και στην ποιότητα των υπηρεσιών τους, είναι ασφυκτικά γεμάτα, με πάρα πολλά ποδήλατα παρκαρισμένα απ’ έξω.

Πολλές παρέες, όχι μόνο εφήβων αλλά και μεγαλύτερων ανδρών και γυναικών, αντί να ξεροσταλιάζουν με τις ώρες σε μια καφετέρια με 4€ τον καφέ, πηγαίνουν και κάνουν την πλάκα τους σε ένα γυμναστήριο και παράλληλα κάνουν κάτι που η Ελληνική κοινωνία είχε ξεχάσει να κάνει για χρόνια…
ΓΥΜΝΑΖΟΝΤΑΙ.
Δημιουργούν Λέσχες Ποδηλάτου, βγαίνουν για τρέξιμο σε παρέες, πηγαίνουν στα πάρκα και εξασκούνται στις Πολεμικές Τέχνες και σε άλλες Εναλλακτικές μορφές προπόνησης όπως η Yoga και το Tai Chi (κάτι που στο Εξωτερικό συμβαίνει εδώ και δεκαετίες) και πόσες ακόμη σωματικές δραστηριότητες που από αγγαρεία που ήταν κάποτε, σήμερα είναι μια μορφή διασκέδασης και ενίσχυσης της Κοινωνικότητας.

Προσέξτε στον περίγυρό σας πόσοι φίλοι και φίλες σας έχουν χάσει αισθητά κιλά. Η μείωση της τροφής, ή μάλλον των άχρηστων συντηρητικών του junk food που μας είχε μεγαλώσει, έχει οδηγήσει σε μια σαφέστατη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των Ελλήνων, που μέχρι πρόσφατα ήταν παχύσαρκοι.
Από την Οικονομική Κρίση σύντομα θα ανακάμψουμε.
Ελπίζω μόνο να κρατήσουμε τα θετικά που αποκομίσαμε από το πολύχρονο μαρτύριο και να μην επιστρέψουμε στην Μαλθακότητα της Ζωής που είχαμε συνηθίσει πριν από αυτό και μας οδήγησε σε αυτό…

© 2017 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος

Facebook Page

Take it personal… and become a brand new person.
“Panagodimitropoulos Team”
by Nick Panagodimitropoulos

personal training 1

Θέλετε να μάθετε γρήγορα και ευχάριστα την αγγλική γλώσα:
Δείτε εδώ λεπτομέρειες και πληροφορίες για την μέθοδο E.L.P.I.S.

nick-panagodimitropoulos-english-lessons

Υπεύθυνος προγραμμάτων Εκπαίδευσης:
Nick Panagodimitropoulos
English Language Institute – University of Michigan, U.S.A.
Member of the Hellenic American Union

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s