Μνημόνιο, Τράπεζες και Ναΐτες Ιππότες: Οι Σύγχρονοι Σταυροφόροι

%ce%bd%ce%b1%ce%90%cf%84%ce%b5%cf%82

«Όποιος δε θυμάται την Ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει» George Santayana

Σαν έτος ίδρυσης του Τάγματος των Ιπποτών του Ναού ορίζεται το 1118 μ.Χ., ενώ διαλύθηκε, τυπικά, το 1309 μ.Χ. Αρχικά το ίδρυσαν 9 ιππότες, με σκοπό να προστατεύσουν τους ταξιδιώτες των Αγίων Τόπων. Ο Γάλλος ευγενής Ούγος Ντε Παγέν, ήταν ο ιδρυτής του Τάγματος, μετά τον θάνατο της γυναίκας του. Οι περισσότεροι ήταν μέλη δυνατών οικογενειών. Οι πρώτοι 9 ιππότες ήταν μέλη γνωστών οικογενειών (σήμερα θα ονομάζονταν Διοικητικό Συμβούλιο).

Φανερός σκοπός ήταν η παροχή υπηρεσιών σωματοφυλακής στους ταξιδιώτες των Αγίων Τόπων. Αόρατοι σκοποί… πολλοί και διάφοροι, ανάλογα με τη γωνία θέασης του κάθε ερευνητή. Παρακάτω θα βρούμε κάποια «κλειδάκια» που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε συσχετισμούς με το τί συμβαίνει σήμερα, το 2016 μ.Χ. στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε ότι ο Τεκτονισμός και οι Μυστικές Οργανώσεις που βασίζονται στον Δυτικό Αποκρυφισμό, έχουν σαν βάση τους Ναΐτες Ιππότες που ήταν οι ιδρυτές του… Τραπεζικού Συστήματος.

Το 1118 μ.Χ. πέθανε ο Σελτζούκος σουλτάνος Μουχάμαντ Ταπάρ. Τον αντικατέστησε ο μικρότερος αδελφός του ο Ταπάρ, ο οποίος και έκανε διαβουλεύσεις με τον Χασάν-Ι-Σαμπάχ (Γέρος του Βουνού). Όταν ο Χασάν έστειλε αρχικά τους απεσταλμένους του, ο Σαντζάρ τους απέρριψε. Ένα βράδυ ενώ κοιμόταν, κάποιος Ασασίνος έμπηξε δίπλα του ένα εγχειρίδιο, στο χώμα δίπλα στο κεφάλι του. Κατόπιν έφτασε ένας αγγελιοφόρος από τον Χασάν, με το μήνυμα «αν δεν είχα στείλει τις ευχές μου στον σουλτάνο, εκείνο το εγχειρίδιο που ήταν μπηγμένο στο σκληρό χώμα θα είχε χωθεί στο μαλακό του στήθος».
Έτσι ο Σαντζάρ συμβιβάστηκε με τρόμο με τον Χασάν. Παραχώρησε στους Ασασίνους μία επιχορήγηση από τους φόρους και τους επέτρεψε να εισπράττουν διόδια από τους διερχόμενους από τα εδάφη που τους ανήκαν.

Τα διόδια λοιπόν… Ακόμη τότε δεν είχαν δημιουργηθεί τα κινήματα «Δεν πληρώνω». Αλλιώς… ποιος ξέρει τί θα πάθαιναν οι υποκινητές τους. Ή θα τους έκλειναν με εγχειρίδια τα στόματα, ή θα διορίζονταν στα… διόδια. Ή ίσως σε κάποια θέση μετακλητού υπαλλήλου της Κυβέρνησης.

Οι Ασασίνοι έγιναν μία υπολογίσιμη δύναμη, που στρεφόταν είτε κατά ομάδων ανθρώπων, αλλά περισσότερο κατά μεμονωμένων ατόμων. Και φανταστείτε ότι ακόμη δεν είχαν ανακαλυφθεί οι «σούπερ κοριοί»…
Το 1121 μ.Χ. ο βεζίρης αλ-Μαμούν ανέβηκε στην ηγεσία της Αιγύπτου, μετά από την δολοφονία του αλ-Αφντάλ, βεζίρη και διοικητή στρατιάς. Επέβαλε δραστικά μέτρα ασφαλείας στο Κάιρο, μέτρα που περιλάμβαναν αυστηρή καταγραφή των πολιτών, αυστηρούς κανόνες για εξακρίβωση ταυτότητας, ταξιδιωτικούς περιορισμούς και μαζικές συλλήψεις πιθανών Ασασίνων.

Τα περισσότερα θύματα των Ασασίνων ήταν πολιτικοί που φυλάσσονταν με αυστηρότατα μέτρα φρούρησης, για να προκαλέσουν τον μέγιστο δυνατό φόβο. Έτσι, με τον φόβο της δολοφονίας από τους κρυφούς συμμάχους τους, οι Ναΐτες εξασφάλιζαν την υποταγή στη θέλησή τους, των πολιτικών που ήταν υπεύθυνοι τότε για τα αντίστοιχα «Μνημόνια».
Η πρώτη ιστορικά τεκμηριωμένη επαφή των σταυροφόρων με τους Ασασίνους έγινε το 1106, όταν ο Τακγκρέδος, ηγεμόνας της Αντιοχείας νίκησε τους Νιζαρί Ισμαηλίτες και απέσπασαν από την σέκτα φόρο υποτελείας. Αιχμαλώτισε τον νέο Σύριο επικεφαλή και ζήτησε λύτρα για να τον απελευθερώσει. Αργότερα οι Ασασίνοι πλήρωναν φόρο υποτελείας στους Ναΐτες για να αποφύγουν τις εχθροπραξίες.
Τότε προφανώς ξεκίνησε και η «συνεργασία» των Δυτικών με το βασισμένο στην Σπαρτιατική Κρυπτεία δίκτυο του Γέρου του Βουνού…
Ο Χασάν-Ι-Σαμπάχ, πέθανε από αρρώστια στις 23 Μαΐου 1124 μ.Χ. Αίγυπτος και Συρία για όποιον δε θυμάται, είναι οι χώρες όπου ξεκίνησαν οι σύχρονες Σταυροφορίες, συγγνώμη πάλι, επαναστάσεις ανεξαρτησίας ΜΗ υποκινούμενες από τη Δύση. Και εκείνο το Πυρηνικό Πρόγραμμα του Ιράν… κάπου κοντά στο Αλαμούτ… ή Αετοφωλιά. Όπως είχε ονομάσει το ορεινό του καταφύγιο ο βαθιά χωμένος στα «Απόκρυφα» Αδόλφος Χίτλερ… το Αρχέτυπο της Γερμανικής Φυλής.
Πολύ πριν την Άνγκελα Μέρκελ…
Δεν είναι τυχαία ο Αετός το σύμβολο για πολλές ομάδες που μετέχουν στο Παιχνίδι…

Οι Ναΐτες ίδρυσαν το Τραπεζικό Σύστημα. Για να ταξιδέψει κάποιος από την Αγγλία στη Συρία για παράδειγμα, πήγαινε στο κάστρο του «αδελφού» Χ στο Λονδίνο, άφηνε π.χ. 100 λίρες, έπαιρνε μια ταξιδιωτική επιταγή, με βουλοκέρι παρακαλώ, για να μην τον ληστέψουν στο δρόμο, την οποία έδινε στο κάστρο του «αδελφού» Ψ στην Αντιόχεια και έπαιρνε 100 λίρες. Οι «αδελφοί» μεταξύ τους δεν είχαν τόκους. Αν δεν ήσουν «αδελφός», θα έπαιρνες 60 λόγου χάριν.
Συσσώρευσαν τεραστίο πλούτο, μέσω δωρεών. Δάνειζαν με τόκους που έφθαναν και το 60%, ενώ στις εγκαταστάσεις και τις εκκλησίες τους φυλάσσονταν ολόκληρες περιουσίες ευγενών, ακόμα και το Βασιλικό Θησαυροφυλάκιο της Γαλλίας και τα κοσμήματα του Θρόνου της Αγγλίας.

Σήμερα θα έκαναν πιο στρατηγικές κινήσεις για να αυξήσουν το «Real Estate» τους. Αφού έπαιζαν με τράπεζες, θα αγόραζαν, κοψοχρονιά, την κεντρική Τράπεζα υπεύθυνη για τους αγρότες. Οι αγρότες έχουν υποθηκεύσει τη γη τους, έχουν πάρει δάνεια, τα οποία δεν μπορούν να αποπληρώσουν, γιατί δεσμεύονται από το «τυράκι» των επιχορηγήσεων για το τί θα καλλιεργήσουν, π.χ. αγγουράκια Ισπανίας. Αν όμως σκάσει κανένα βακτήριο και τους καταστρέψει οικονομικά, τα δάνεια δεν πληρώνονται και οι εκτάσεις περνάνε στα χέρια της Αγροτικής Τράπεζας… της πιο πολύφερνης νύφης…
Όποιος λοιπόν πάρει την Αγροτική Τράπεζα μιας χώρας στο χαρτοφυλάκιό του, κατέχει τις υποθηκευμένες εκτάσεις των αγροτών της χώρας… ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Το 1128 μ.Χ αποκτούν τις πρώτες τους εκτάσεις στην Αγγλία, την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία και την Κωνσταντινούπολη, ενώ το 1131 ο βασιλιάς Αλφόνσο της Αραγονίας και Ναβάρ, τους παραχωρεί το ένα τρίτο από τις κτήσεις του.

Ένα «κλειδάκι» για να ξεκινήσετε τη δική σας έρευνα:
Γιατί το Ελληνικό Μνημόνιο βασίζεται στο ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ και όχι στο Ελληνικό;
Το Δίκαιο που εφαρμόζεται στις Βρετανικές Αποικίες…

©2004-2018 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος

elpis-bannerFacebook Page

Take it personal… and become a brand new person.
“Panagodimitropoulos Team”
by Nick Panagodimitropoulos

personal training 1

Θέλετε να μάθετε γρήγορα και ευχάριστα την αγγλική γλώσα:
Δείτε εδώ λεπτομέρειες και πληροφορίες για την μέθοδο E.L.P.I.S.

nick-panagodimitropoulos-english-lessons

Υπεύθυνος προγραμμάτων Εκπαίδευσης:
Nick Panagodimitropoulos
English Language Institute – University of Michigan, U.S.A.
Member of the Hellenic American Union

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s