Η Τέχνη του Πολέμου στο… Facebook: trolls & bullying

anonymous-facebook

Το bullying είναι η προσπάθεια κάποιων… μπούληδων να φανούν κάτι που δεν είναι.
Άνδρες (αν πρόκειται για «φλωράκια»)… ή Θηλυκά (αν πρόκειται για «κατίνες»).
Η δράση τους προϋποθέτει την κίνησή τους σε «κοπάδι»… απομονώνουν τα θύματά τους και τους επιτίθενται όλοι μαζί, μιας και μεμονωμένα είναι αδύναμοι χαρακτήρες χωρίς καμία προσωπική δύναμη.
Η Βία που ασκείται στα θύματα μπορεί να είναι φυσική (αληθινός κόσμος) ή ψυχολογική (αληθινός κόσμος, Διαδίκτυο).
Δεδομένου πως είναι θρασύδειλοι που από Φόβο κρύβονται πίσω από την Ανωνυμία μέσα σε ένα κοπάδι, όταν βρεθούν απέναντι σε δομημένες Προσωπικότητες που λειτουργούν είτε μεμονωμένα, είτε από κοινού με άλλους σαν εκπαιδευμένη ομάδα, θα φύγουν τρέχοντας για να «πουλήσουν μαγκιά» αλλού για να αισθανθούν “κάμποσοι” περισσότερο από το “τίποτα” που στην ουσία είναι.

Στο Facebook θα τους βρείτε συνήθως σαν «αυλικούς», τα λεγόμενα “μαντρόσκυλα”… κάνουν αιτήματα φιλίας στους αντίπαλους του “αφεντικού” τους Παίκτες, για να τρολάρουν αυτοί και να μην εκτίθεται το «αφεντικό» σε κοινή θέα.
Αν και το «αφεντικό» βρίσκεται στην Λίστα Φίλων (προτείνεται, κράτα τον φίλο σου κοντά και τον εχθρό σου κοντύτερα), μια τεχνική για να τον/την εκθέσεις είναι να αφαιρέσεις τον λόγο από τους αυλικούς-troll, σβήνοντας τους από την Λίστα Φίλων, απομονώνοντας τον/την με την σειρά σου από το κοπάδι του και ξεμοναχιάζοντάς τον/την.
Αυτό θα τον/την φοβίσει και εξαγριώσει, ειδικά αν το χάιδεμα στα αυτιά από τους αυλικούς, του/της έχει τονίσει το Εγώ της Ματαιοδοξίας κάνοντάς τον/την να αισθάνεται ασφαλής στον μικρόκοσμου του βασιλείου του/της και αφού σχολιάσει μια τελευταία φορά για «ξεκατίνιασμα», θα αποχωρήσει από μόνος/μόνη από την Λίστα Φίλων σου. Η δική του/της φωνή δεν έχει από μόνη της την ένταση που χρειάζεται για να μιλήσει, χωρίς τα “λιβανίσματα” της ενίσχυσης των “παρατρεχάμενων”.
Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος/η ίδια γνωρίζει πως η μόνη αξία που, ίσως, έχει είναι αυτή του Αντίλαλου, μιας και η Μελωδία προϋποθέτει υψηλό Επίπεδο και Ποιότητα. ΚΥΡΙΩΣ, όμως, Ανδρεία (είτε άνδρας είσαι, είτε γυναίκα) να μπορείς να στέκεις μόνος/μόνη με το θάρρος της Γνώμης σου και του Ονόματός σου και να ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ πρωτογενώς…

Κάτι σημαντικό που δεν πρέπει να ξεχνάει κάποιος που ζει σε έναν κόσμο του Φαίνεσθαι και όχι της Ουσίας, στον κόσμο μας δηλαδή, είναι πως αν δώσεις Αξία και ασχοληθείς με έναν/μία βλάκα, το σίγουρο είναι πως θα σε ρίξει στο επίπεδό του/της και θα σε νικήσει.
Δίνοντας την Ενέργεια της Προσοχής σου σε ανύπαρκτους…
τους κάνεις υπαρκτούς.

Το σημαντικότερο όμως όλων σαν Επίλογος…
ΚΑΝΕΝΑΣ Παίκτης δεν έχει την ανάγκη φερέφωνων που θα κάνουν bullying εξ ονόματός του/της ή θα τον/την “γλύφουν” για να του/της προσδώσουν Αίγλη την οποία δεν έχει… αν είναι ΑΛΗΘΙΝΟΣ Παίκτης στο Μεγάλο Παιχνίδι των Κόσμων και όχι κατά φαντασίαν Πολεμιστής/Αμαζόνα στον μικρόκοσμό του/της.
Το να χρειάζεσαι άλλους να σε δυναμώσουν σημαίνει πως ο ίδιος/η ίδια είσαι αδύναμος/αδύναμη…
και τα ομαδικά “ετοιμάζω ανάρτηση, ετοιμάσου για like & share” κατόπιν «σύρματος» που ρίχνεις πριν κάθε σου ανάρτηση, ή τα ομαδικά “μην κάνεις like στον/στην….”, δεν σε κάνουν Παίκτη…
απλά αξιολύπητο/αξιολύπητη.

Τεράστια η διαφορά μεταξύ παγωνιού και… κότας.
Τόση όση η διαφορά μεταξύ “μαντρόσκυλου” και “λύκου”.
Πόσο μάλλον Λύκου…

© 2016 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s