Τα Τοτέμ της Φωτεινής Υπέρβασης: Αετός

%ce%b1%ce%b5%cf%84%cf%8c%cf%82

ἀνέρες ἒστε φίλοι, μνήσασθε δε θούριδος ἀλκῆς
“Φανείτε άνδρες φίλοι και θυμηθείτε την ορμητική σας τόλμη”.
Ὃμηρος, Ἰλιάς (ραψωδία Λ, στίχος 287)
* * * * * * *
«Μπορείς να ζήσεις αιώνια μέσα σε μια χρυσή φυλακή βαρετής Αθανασίας όπου τίποτα δεν συμβαίνει γύρω σου, ενώ εσύ απλά Υπάρχεις…
ή μπορείς να ζήσεις μια φευγαλέα Στιγμή όπου όλη η Ενέργεια του Σύμπαντος εστιασμένη θα περάσει μέσα από ΜΙΑ σου ΚΑΙ ΜΟΝΟ Πράξη, ενώ εσύ θα ΖΕΙΣ…»

Ο Αετός εκτός από τα γαμψά του νύχια και το φοβερό του μάτι, είναι το σύμβολο της Ελευθερίας, της Ακρίβειας και της Θέλησης. Περιπολεί στους ευαγείς αιθέρες εκατοντάδες μέτρα επάνω από την γη και όταν εντοπίζει το θήραμά του, εστιάζει το βλέμμα του, και κατ’ επέκταση και την Θέλησή του, επάνω του και με μια κάθετη εφόρμηση “αυτοκτονίας”, το εγκλωβίζει στα νύχια του με αστραπιαία ταχύτητα.
Το θήραμα βρίσκεται ξαφνικά να σπαρταράει στον αέρα, έρμαιο της Θέλησης του Κυνηγού που δε διστάζει να ρισκάρει ακόμη και την ίδια του τη ζωή για να αποκτήσει αυτό που ΘΕΛΕΙ…

Στις Πολεμικές Τέχνες δύο αντίπαλοι μπορεί να “γυροφέρνουν” για ώρα ο ένας τον άλλον, μέχρι να βρουν το “άνοιγμα” για να χτυπήσουν. Όταν αυτό βρεθεί, αυτός που θα κατορθώσει με αστραπιαία ταχύτητα να επιβάλει την Θέλησή του στον αντίπαλο περνώντας το ένα και μοναδικό του χτύπημα στο σώμα του αντιπάλου ρίχνοντάς τον knock out, είναι αυτός που το τέλος της μάχης θα βρει να στέκεται όρθιος στο πεδίο της…

nick eagle

Στάση Μάχης: Αετός

Ο αετός είναι ο λεγόμενος βασιλεύς των πτηνών. Ανήκει στο γένος των σαρκοφάγων και περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα και αρπακτικότερα των γαμψωνύχων. Διακρίνεται για τη δύναμη και το μέγεθος του σώματος και την ταχύτητα της πτήσεώς του.

Το ράμφος του είναι ισχυρό και κεκαμμένο από την βάση του. Τα φτερά του είναι μακριά και τα πόδια του είναι επτερωμένα μέχρι τα δάχτυλα. Έχει τέσσερα δάχτυλα οπλισμένα με μεγάλα γαμψώνυχα, τρία προς τα εμπρός και ένα προς τα πίσω. Το σώμα του κυμαίνεται από 0,80μ. έως 1μ. και καλύπτεται από πυκνό πτέρωμα. Έχει οξύτατη όραση και δύναται να πετά μεγάλες αποστάσεις, επισκοπώντας από ψηλά για να βρει την λεία του. Αφού την εντοπίσει, εφορμά ταχύτατα, έχοντάς την εγκλωβίσει στην ματιά του και αρπάζει με τα νύχια το θήραμά του.

Ο αετός κατασκευάζει την φωλιά του σε ψηλά δέντρα ή απόκρημνα βράχια. Εκεί, ο θηλυκός γεννά συνήθως δύο αυγά και διατρέφει τους νεοσσούς στην φωλιά, μέχρι να μπορέσουν τα ίδια να πετάξουν και να βρουν την τροφή τους.
Ο χρυσαετός συναντάται σε όλη την Ελλάδα, ενώ ο Αυτοκρατορικός στην Στερεά Ελλάδα, κυρίως στον Παρνασσό.

Στην Ελληνική Μυθολογία ο αετός κατέχει επίσημη θέση και είναι το κατ’ εξοχήν θείο και ουράνιο πτηνό και μόνιμο σύμβολο του Θείου. Γεννήθηκε συγχρόνως με τον Δία, ο οποίος και προτιμούσε να παίρνει την μορφή του κατά τις μεταμορφώσεις του.
Είναι κοινό σύμβολο των βασιλικών γενιών…

Στην Αστρονομία, είναι αστερισμός του Βορείου ημισφαιρίου και βρίσκεται μεταξύ του Ηρακλέους και του Πηγάσου. Ο κυριότερος αστέρας του είναι ο α΄ του Αετού ή αλλιώς Αλτέηρ, ο οποίος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον Βέγα της Λύρας.

© Nick Panagodimitropoulos
Από την εκπαιδευτική ύλη της Φωτεινής Υπέρβασης.

Facebook Page

Take it personal… and become a brand new person.
“Panagodimitropoulos Team”
by Nick Panagodimitropoulos

personal training 1

Θέλετε να μάθετε γρήγορα και ευχάριστα την αγγλική γλώσα:
Δείτε εδώ λεπτομέρειες και πληροφορίες για την μέθοδο E.L.P.I.S.

nick-panagodimitropoulos-english-lessons

Υπεύθυνος προγραμμάτων Εκπαίδευσης:
Nick Panagodimitropoulos
English Language Institute – University of Michigan, U.S.A.
Member of the Hellenic American Union

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s