Η Μαύρη Σκιά και η αύξηση της Εγκληματικότητας

n

Υπάρχουν κάποιες ημέρες, ιδιαίτερα τις… νύχτες τους, που οι “αλαφροΐσκιωτοι” πιάνουν μια “Mαυρίλα” να πλανάται στον αέρα. Πόσο μάλλον όταν λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους πρέπει να κυκλοφορούν στον χώρο δράσης αυτής της «Μαυρίλας»… στους Δρόμους.
Εκεί που το γαύγισμα των σκύλων είναι ιδιαίτερα έντονο, χωρίς προφανείς λόγους για να συμβαίνει αυτό και τα αδέσποτα σκυλιά ή έχουν λουφάξει «ναρκωμένα» στις γωνιές τους, ή είναι έτοιμα για «τσαμπουκά» χωρίς προφανή λόγο και αιτία, ενώ τα οικόσιτα σκυλιά στα μπαλκόνια και τις ταράτσες δεν σταματούν το γάβγισμα, χωρίς λόγο και αιτία, με τους γείτονες να ωρύονται ενοχλημένοι…
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ όσοι από αυτούς έχουν μάτια «πεθαμένα».

Σε καθαρά υλικό επίπεδο, η “Mαυρίλα” αυτή υλοποιείται σε μια έξαρση της Εγκληματικότητας που μεταφράζεται σε πολλές κλήσεις στο Κέντρο της Αμέσου Δράσεως… από μια κλοπή τσάντας που συνοδεύεται από έντονη και άσκοπη βιαιοπραγία, σε μια συμπλοκή μεταξύ ανθρώπων χωρίς ουσιαστικό λόγο, σε μια διάρρηξη ενός σπιτιού σε όχι τυχαία διεύθυνση, μέχρι ένα ιδιαιτέρως ειδεχθές έγκλημα.
Χαρακτηριστικό του modus operandi αυτής της «Μαυρίλας» είναι ότι χτυπά σε συγκεκριμένες περιοχές, όχι μία αλλά περισσότερες φορές, με τελείως διαφορετικά μεταξύ τους συμβάντα, άρα και με διαφορετική Ένταση.

Τώρα… αν οι “αλαφροΐσκιωτοι” έχουν και επαγγελματική απασχόληση που να σχετίζεται με τον τομέα της Προστασίας του Πολίτη, κρατικά ή ιδιωτικά ή σε συνδυασμό τους, μπορεί να σκεφτούν να βάλουν σημαδάκια σε έναν χάρτη τις περιοχές όπου σημειώνονται αυτά τα περιστατικά, μαζί με τις ακριβείς ώρες που αυτά συνέβησαν.
Και αν ενωθούν οι τελίτσες, κάπως πώς κάναμε με εκείνο το παλιό παιχνίδι “ενώστε τις τελείες για να δείτε τι σχήμα θα βγει”, μπορεί να προκύψουν κάποια ενδιαφέροντα σύμβολα.
Ονοματίζοντας έτσι την «Μαυρίλα»…

Αυτές τις ημέρες (και νύχτες), τα status στο Φατσοβιβλίο, απαραίτητο εφόδιο για κάθε ερευνητή, γίνονται «σημάδια» της προσέγγισης αυτής της «Μαυρίλας».
Άλλα από αυτά «στάζουν χολή» με κείμενα Μίσους και Κριτικής επί παντός επιστητού.
Άλλα από αυτά μιλούν απεγνωσμένα για Φως και Αγάπη… αισθανόμενα την απειλή της στέρησής τους.
Η γενικότερη Ποιότητα είναι πως άλλοι έχουν «βγάλει δόντια» νιώθοντας έναν αόρατο κίνδυνο και άλλοι έχουν «κουρνιάσει» στις γωνιές τους επικαλούμενοι όποιον και ό,τι Πιστεύουν για βοήθεια…

© Nick Panagodimitropoulos
International Bodyguard Association (Ι.Β.Α. England)
International Security Consultancy (I.S.C. Israel)
English Language Institute – University of Michigan, U.S.A.
Member of the Hellenic American Union

Official website:
www.arkadian.gr
Official blog:
https://nickpanagodimitropoulos.wordpress.com/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s