Κόσμοι του Facebook

fakebook

Η ψυχική σας διάθεση εξαρτάται ΑΜΕΣΑ από τις εικόνες που σας περιβάλλουν. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο οι «Καλοί», όσο και οι «Κακοί», ξοδεύουν πολλές ώρες για να «στήσουν» φωτογραφίες για like και share στο Φατσοβιβλίο.
Αν κάτι δεν πάει καλά με την ψυχική σας υγεία και ηρεμία… μάλλον θα πρέπει να επαναξιολογήσετε τις εικόνες και τα κείμενα που αντικρίζετε καθημερινά στις Σελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης.
Να επαναξιολογήσετε την λίστα φίλων σας…

Τα μάτια είναι οι Πύλες για την Συνείδηση.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει τον καλύτερο «Πορτιέρη»…

Ας δούμε σε αυτό το άρθρο το πώς:

1.

Ένα σφάλμα που κάνει ο περισσότερος κόσμος, ΕΙΔΙΚΑ οι χρήστες των Σελίδων Κοινωνικής Δικτύωσης, είναι ότι προσπαθούν να ξεγελάσουν την μοναξιά που κυριαρχεί γύρω μας, με μεγάλο αριθμό εικονικών φίλων και ελάχιστων πραγματικών.
Ο εικονικός φίλος είναι απλά μια μικρή φωτογραφία στην λίστα των likes και ένα σχόλιο σε μια ανάρτηση. Κάποιες, λίγες όμως, φορές, είναι και πραγματικός φίλος.

Ο πραγματικός φίλος είναι ο ώμος στον οποίο θα κλάψεις, το χέρι που θα σου δώσει “give me five”, όταν χαρείς, το χέρι που θα σε φασκελώσει με άλλα πέντε όταν κάνεις βλακεία.
Ένας πολύ σημαντικός λόγος που η κοινωνία μας βυθίστηκε στην Κρίση, είναι η υπερκατανάλωση.
Και η Κρίση έρχεται όταν ξοδεύεις περισσότερα από όσα έχεις.
Αλλά και όταν ξοδεύεσαι περισσότερο από όσο είσαι…

Καλό είναι λοιπόν να μην είναι για εμάς σημαντικότερο το «πόσους ξέρεις», αλλά το «πόσο καλά ξέρεις αυτούς που ξέρεις» και το «ποιους ξέρεις».
Και μικραίνοντάς το στον Εικονικό μας Κόσμο (που πιστέψτε με… δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ απλά και μόνο εικονικός) του Φατσοβιβλίου, θα συμβούλευα:
«Μην σας νοιάζει η έκταση της Λίστας Φίλων… να σας νοιάζει η ποιότητά της».

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν πιο λακωνικοί:
«οὐκ ἐν τῶ πολλῶ το εὔ»…

Ο Αριστοτέλης έγραψε στα Μεγάλα Ηθικά του (Βιβλίο 10) πως η φιλία των σπουδαίων ανθρώπων είναι αυτή που πηγάζει από την Αρετή, η φιλία των πολλών είναι αυτή που στηρίζεται στο συμφέρον ενώ η φιλία των άξεστων και τυχαίων βασίζεται στην ηδονή.»
Εγώ θα προσθέσω πως ο Χρόνος η Χαρά (Ηδονή) και ο Πόνος (Οδύνη) είναι ίσως τα σημαντικότερα κριτήρια που «ξεσκαρτάρουν» τις αληθινές φιλίες από τις «φιλίες».
Και πόσο σημαντικό το να στρέφεις το κεφάλι σου και δίπλα σου να βλέπεις φίλους της πρώτης Αριστοτέλειας κατηγορίας…

*****     *****     *****
2.

Ένα προφίλ στο Facebook είναι σαν μια κλειστή Λέσχη Μελών, η «Λίστα Φίλων» είναι τα μέλη της.
Ο ιδιοκτήτης του «μαγαζιού», είναι ταυτόχρονα και πορτιέρης. Η είσοδος επιτρέπεται ΜΟΝΟ στα μέλη εκείνα που ακολουθούν τους κανόνες καλής συμπεριφοράς και σέβονται τόσο τον οικοδεσπότη, όσο και τους υπόλοιπους καλεσμένους.
Αν ένα «μαγαζί» δεν αποτελεί ασφαλές και ευχάριστο Περιβάλλον για τους καλεσμένους του, σύντομα θα είναι ένα ΑΔΕΙΟ μαγαζί…

Όποιος δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες του «μαγαζιού», οδηγείται στην Έξοδο από τους μπράβους.
Όταν το «μαγαζί» έχει καλό πορτιέρη, δεν χρειάζεται μπράβους, η ύπαρξη των οποίων άλλωστε δεν είναι ευχάριστο θέαμα για τους καλεσμένους του μαγαζιού, γιατί δεν μπορούν να αφεθούν και να απολαύσουν τον χρόνο που βρίσκονται στο μαγαζί, ΠΑΝΤΑ βέβαια με κόσμιο τρόπο.

Ανανεώνετε συχνά την Λέσχη Μελών σας (Λίστα Φίλων) και εντοπίζετε τα ταραχοποιά στοιχεία. Μπορείτε να τους δώσετε μια ευκαιρία να συμμορφωθούν με τους κανόνες εύρυθμης λειτουργίας του Διαδικτυακού σας χώρου, ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΦΟΡΑ, αλλά την δεύτερη φορά που θα παραφερθούν… αφαιρέστε τους την «κάρτα μέλους».

Μπορούν να «χαζεύουν» την βιτρίνα του «μαγαζιού» (ανοικτές δημοσιεύσεις), αλλά όχι να συμμετάσχουν στο κυρίως event (σχολιασμό αναρτήσεων και κλειστές δημοσιεύσεις).

Ένα καλό μαγαζί έχει αυστηρή «Πόρτα». Για να την περάσει κάποιος, θα πρέπει να προταθεί από παλαιότερα μέλη και να έχει τεθεί υπό εξονυχιστικό έλεγχο η Ποιότητά του, πριν περάσει στον Κυρίως Χώρο.
Και όπως έλεγαν οι αρχαίοι:
… ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ …

***** ***** *****
3.

Είστε στο σπίτι σας και χτυπάει το κουδούνι…
Πηγαίνετε στο θυροτηλέφωνο και βλέπετε κάποιον με μια μάσκα, δεν αναγνωρίζετε αν είναι άνδρας ή γυναίκα, που εκτός από το ότι αρνείται να σας δείξει το πρόσωπό του, αρνείται να σας πει και το όνομά του.
Επιμένει να θέλει να ανέβει στο σπίτι σας, να καθίσετε στο σαλόνι σας και να πιείτε καφέ, μιλώντας για τα προσωπικά σας, τις πεποιθήσεις σας, τις αντιλήψεις σας, για τα δικά σας τέλος πάντων, μιας και εσείς δεν φοράτε μάσκα και είστε ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΑΣ, στον ΔΙΚΟ ΣΑΣ χώρο. Αν τυχόν περάσουν και τίποτα φίλοι σας, θα παραμείνει στην παρέα των έκπληκτων με την από μέρους σας άγνοια κινδύνου, φίλων σας.

Θα του ανοίξετε την πόρτα;
Όχι;
Τότε γιατί το κάνετε στο διαδικτυακό σας σπίτι, αποδεχόμενοι αιτήματα φιλίας από ανώνυμους ανθρώπους με φωτογραφίες επιστημονικής φαντασίας ή νεραϊδών που δεν ξέρετε ποτέ μάσκα ποιου και, κυρίως, τι είδους προσώπου κρύβεται από πίσω;
Την ενέργεια που καταναλώνετε για να συζητάτε με ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ avatars, την χρειάζεστε για να βελτιώσετε την ζωή σας …

Αν δεν έχει κάποιος το Θάρρος να υποστηρίξει την δική ΤΟΥ γνώμη με το όνομά ΤΟΥ, δεν είναι δική του η γνώμη, είναι του avatar του. Γιατί να σας ενδιαφέρει η γνώμη ενός avatar, αλλά και γιατί να σας ενδιαφέρει να του δώσετε χώρο για να την μοιραστεί με τους διαδικτυακούς σας φίλους, σπαταλώντας τον χρόνο και την ενέργεια όλων σας;

Στις περιπτώσεις όπου το προφίλ που σας κάνει αίτημα φιλίας δεν έχει φωτογραφία προφίλ και δεν έχει και ονοματεπώνυμο, αν δεν έχουμε περίπτωση ψυχικής διαταραχής, έχουμε περίπτωση κρυφών σκοπιμοτήτων…

Τον νου σας…

***** ***** *****
4.

Κρίνοντας από την ταχύτητα ανάρτησης «κατινίστικων» status του στυλ «κουκλίτσα μου, να σου ξηγήσω τ’ όνειρο…», «και έρχεται που λες ο άλλος/η άλλη να μου πει εμένα … σε ποιον;;;;; σε μένα», «άσε μας κυρά μου με τα δικά σου» και λοιπά και λοιπά, κάποιοι άνθρωποι όντως αισθάνονται πολύ μοναξιά στον μίζερο κόσμο τους.
Και ως γνωστόν, η μιζέρια θέλει παρέα…

Μην τσιμπάτε… μια επίσκεψη σε ένα προφίλ του Facebook δεν είναι κάτι που δεν έχει σημασία.
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ… έχει τεράστια σημασία, μιας και η Εικόνα είναι αυτό που διαμορφώνει την ψυχοσύνθεσή μας. Και όσο και να το αρνείται κάποιος, είναι πολλές οι ώρες που περνούμε σε αυτόν τον Ψηφιακό Κόσμο, καθένας για τους λόγους του.
Δεν πιστεύω να πιστεύετε πως το Φατσοβιβλίο είναι εδώ απλά και μόνο για να «χαζεύουμε» και να περνάει η ώρα.

Το πρώτο ναι, ισχύει εν μέρει… κρίνοντας από την επιδημία μιζέριας στις αναρτήσεις, μιας και κάποιοι που θέλουν να τραβήξουν την προσοχή επάνω τους, βγάζουν όση κακία μπορούν σε «πιασιάρικα» status, στοχεύοντας στα κατώτερα ένστικτα των ανθρώπων.
Ανθρώπων που τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, χρειάζονται να εκτονωθούν, έτσι δεν είναι δύσκολο να «αγκιστρωθούν» σε ανύπαρκτα τυπάκια που με τον άριστο χειρισμό της γλώσσας, μπορούν και «δεσμεύουν» τις συνειδήσεις των αναγνωστών τους, για να αυτοχρισθούν «αυθεντίες».

Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν «μην ταξιδέψεις στο ίδιο πλοίο με φαύλο άνθρωπο, γιατί θα βουλιάξεις και εσύ».
Προσωπικά θα το διατύπωνα, και το έχω εφαρμόσει ήδη αποτελεσματικά:
«Μην έχετε στην λίστα φίλων σας ανθρώπους κακούς, ανθρώπους μίζερους, ανθρώπους που επιζητούν να «βαμπιρίσουν» την προσοχή σας. Γιατί ως γνωστόν, ο άνθρωπος τείνει να γίνεται ίδιος με τους φίλους του ακόμη και τους διαδικτυακούς».

***** ***** *****
5.

Όταν δεν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, δεν μπορείς να τα πας καλά με τους άλλους.
Όταν δεν τα έχεις καλά με τους άλλους, ρίξε μια ματιά στον Καθρέφτη… ίσως βρεις τον προβληματικό στις σχέσεις σου.

Ό,τι όμως και αν κάνεις, όταν κινείσαι στο Facebook να θυμάσαι ΠΑΝΤΑ να αποφεύγεις τα προφίλ που αναδύουν είτε απίστευτη Κακία, είτε ολοφάνερα προσποιητή Αγάπη.
Το γιατί είμαι σίγουρος πως το γνωρίζεις… ενστικτωδώς.

Για να ακούσεις όμως το ψιθύρισμα του Αληθινού σου Εαυτού, πρέπει να έχεις διατηρήσει την Ενέργειά σου σιωπώντας και όχι να την αναλώνεις σε ανόητες συζητήσεις με ηλίθιους φανατικούς, ή πανέξυπνους προσηλυτιστές.

Δεν χάνεις μόνο τον χρόνο σου.
Χάνεις κυρίως …
… Εσένα …

***** ***** *****

 

7.
«Κλαίγεστε» πως το αφεντικό («εργοδότης» λέγεται κανονικά), η γκόμενα/ο γκόμενος («δεσμός» λέγεται κανονικά), οι φίλοι (αν και οι περισσότεροι είναι απλώς «παρέα»), το Κράτος (αν και πρόκειται για «Εξουσία» στην ουσία) όχι απλά δεν σας σέβονται, αλλά κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σας «στεγνώνουν» από Ενέργεια Ζωής «ρουφώντας» σας ενεργειακά, παίζοντας το Χαρτί της Δύναμης και της Ισχύος απέναντι στους αδύναμους και ανίσχυρους εαυτούς σας.

Αντί να «κλαίγεστε» εκπαιδευθείτε στον Χειρισμό της Δύναμης, έτσι ώστε να αποκτήσετε Ισχύ…
αλλιώς συνεχίστε να κάνετε «like & share» στο Facebook σε «κλαψιάρικες» αναρτήσεις που σας έχουν ακρωτηριάσει τόσο την Συναισθηματική όσο και την Κοινή Λογική σας…
συνεχίστε να ανεβάζετε λουλουδάκια και καρδούλες «Ι love you mom» όταν σας το επιβάλλουν οι χειριστές αφέντες σας…
παρασύροντας και τους υγιείς στον άρρωστο κόσμο σας, μέχρι την τελική σας κατάρρευση.
Περιμένοντας τους επόμενους «Αγανακτισμένους» Τσοπάνηδές σας που θα σηκώσουν εσάς από τους καναπέδες σας, για να βολευθούν εκείνοι έπειτα στις αναπαυτικές πολυθρόνες της Εξουσίας.

Αν δεν υπήρχε το Facebook για να «ρουφάει» την Ενέργεια Δημιουργίας των εξαρτημένων «χρηστών» του οι λαοί, με μπροστάρη τον Ελληνικό, θα είχαν ξεσηκωθεί για να διεκδικήσουν το Δίκιο τους, στεκόμενοι όρθιοι μέχρι Τελικής Πτώσης απέναντι σε Ανήθικους και Άνομους Δυνάστες που ΥΦΑΡΠΑΖΟΥΝ την Εξουσία, με το πρόσχημα των Εκλογών.

Αν το 1821 υπήρχε το Facebook, ο Κολοκοτρώνης θα έκανε poke τον Καραϊσκάκη για να κάνουν μαζί like στο γατάκι με το κομμένο πόδι που ανέβασε ο Παπαφλέσσας στην Page της Φιλικής Εταιρείας και να κάνουν κοινοποίηση το ποίημα του Λόρδου Βύρωνα στην ομάδα «Ποιητές χωρίς σύνορα».
Και εμείς σήμερα, ο Ελληνικός λαός, θα βλέπαμε στην τηλεόραση Τούρκικα σήριαλ χωρίς υπότιτλους.

8.
Αν τα status που γράφουμε για να μιλήσουμε έμμεσα σε κάποιους που διστάζουμε να το κάνουμε απευθείας, τα κάναμε με Ανδρεία p.m. για να τους μιλήσουμε άμεσα, η λέξη «Επικοινωνία» θα αποκτούσε την αληθινή της θέση σαν παράγοντας Εξέλιξης.

9.
Βήμα 1ον:
Ασχολείσαι περισσότερο με την ψυχική και πνευματική σου Ισορροπία, έτσι ώστε να μπορείς να είσαι «εντάξει» απέναντι στον εαυτό σου, και τον Εαυτό σου, αλλά και σε αυτούς που σε αγαπάνε και στηρίζονται σε εσένα.
Βήμα 2ον:
Αφαιρείς ΟΛΑ τα παράσιτα που βαμπιρίζουν την προσωπική σου Ενέργεια, ξεκινώντας από το Facebook, όπου κινείσαι ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ παράλληλα με την άλλη, ΕΞΙΣΟΥ ΕΙΚΟΝΙΚΗ «Πραγματικότητα» της Καθημερινότητάς σου, έτσι ώστε να μάθεις να είσαι ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΗΣ της ίδιας σου της Πραγματικότητας ψηφιακά, ένα σύνολο bytes άλλωστε είσαι τόσο σαν avatar, όσο και σαν άνθρωπος.
Βήμα 3ον:
Ασχολείσαι με την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ σου ζωή, έτσι ώστε να διορθώσεις τις ατέλειές της που σε σπρώχνουν να είσαι με τις ώρες στο Facebook αντί να ζεις… αν φυσικά δεν έχεις ιδιαίτερους λόγους για να είσαι εδώ. (μεταξύ μας… ελάχιστοι έχουμε τέτοιους λόγους)
Βήμα 4ον:
Όταν έχεις τηρήσει τις υποχρεώσεις σου απέναντι στον ίδιο σου τον Εαυτό, τότε, ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ, έχεις δικαίωμα να εκφράσεις άποψη για τα τεκταινόμενα στην Κοινωνία.
Δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν νομιμοποιείται ΚΑΝΕΝΑΣ ασθενής, να δίνει αμφιβόλου αξίας ιατρικές συμβουλές.

© 2016, 2017 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος

Facebook Page

Take it personal… and become a brand new person.
“Panagodimitropoulos Team”
by Nick Panagodimitropoulos

personal training 1

Θέλετε να μάθετε γρήγορα και ευχάριστα την αγγλική γλώσα:
Δείτε εδώ λεπτομέρειες και πληροφορίες για την μέθοδο E.L.P.I.S.

nick-panagodimitropoulos-english-lessons

Υπεύθυνος προγραμμάτων Εκπαίδευσης:
Nick Panagodimitropoulos
English Language Institute – University of Michigan, U.S.A.
Member of the Hellenic American Union

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s