Ο φόβος της Αλλαγής

change

Όπως κρατάμε καθαρό το σπίτι μας, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να κρατάμε καθαρή και την ζωή μας.
Πετώντας κάθε μέρα τα σκουπίδια μακριά μας…

Το να αφαιρείς από την ζωή σου βλαβερές συνήθειες και ανθρώπους, είναι σαν να κόβεις κάτι εθιστικό, κάτι χωρίς το οποίο δεν μπορείς να φανταστείς την ζωή σου.
Στην αρχή η απουσία τους είναι αισθητή και σου λείπουν, αλλά όταν ο οργανισμός σου καθαρίσει από τις τοξίνες της παρουσίας τους και δεις τις ΑΛΗΘΙΝΕΣ σου δυνατότητες και δυνάμεις, δεν μπορείς καν να τα φανταστείς σαν μέρος της ζωής σου ξανά.

Η Ενέργεια που σου λείπει για να επιτύχεις τις αλλαγές που θέλεις στην ζωή σου, είναι η ενέργεια που σου στοιχίζει η συναναστροφή σου με ανθρώπους που δεν θέλουν να αλλάξεις, γιατί τρέφονται από τις ενεργειακές δονήσεις της Μιζέριας την οποία σου υποβάλουν.
Στην ατελή τους φύση αυτοί οι άνθρωποι θέλοντας να σε κοιτάζουν αφ’ υψηλού, δεν προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι ώστε να βρίσκονται σε ένα υψηλότερο του δικού σου επιπέδου, αλλά κάνουν ό,τι μπορούν για να σου ρίξουν την ψυχολογία, μειώνοντάς σε έτσι και τόσο ώστε να κατέβεις εσύ στο επίπεδό τους.

“Μια φορά και έναν καιρό”… έτσι ξεκινάνε τα παραμύθια.
“Κάθε φορά είναι καιρός”… έτσι ξεκινά η Ζωή.
Και έτσι γεννιούνται οι Μύθοι…

Το να είσαι συνεχώς διαθέσιμος σε ανθρώπους που σε θυμούνται μόνο όταν σε έχουν ανάγκη είναι καταστροφικό για τον Εαυτό σου… δείχνει έλλειψη αυτοσεβασμού, κάτι που μειώνει την Αξία σου, άρα και την Δύναμή σου.
Κάποιοι άνθρωποι, ή καλύτερα κάποιοι Ενεργειακοί Βρικόλακες, σε πλησιάζουν επανειλημμένως γιατί σε χρειάζονται, όχι γιατί τους είσαι σημαντικός εσύ σαν άνθρωπος, αλλά γιατί η Ενέργειά σου είναι η τροφή τους. Το πρώτο πράγμα που θα σου προσάψουν σαν κατηγορία στοχεύοντας στην Συναισθηματική σου Νοημοσύνη όταν, έχοντας βγάλει τις παρωπίδες του Συναισθήματος και τους δεις με το Μάτι της Λογικής, αρνηθείς να τους “ταΐσεις”, είναι πως άλλαξες και κοιτάς μόνο τον εαυτό σου.

Κάτι που δεν κατάφερες δεν είναι κάτι που δεν μπόρεσες.
Είναι κάτι που δεν θέλησες αρκετά, δίνοντάς του την απαραίτητη Ενέργεια Υλοποίησης…
Δύναμη είναι η Ενέργεια Υλοποίησης που σε κάνει να φωνάζεις δυνατά πως αυτά που οι αδύναμοι θεωρούν αδύνατα εσύ ΜΠΟΡΕΙΣ να τα κάνεις δυνατά.

Η Δύναμη που σου στερούν οι ενεργειακοί βρικόλακες, ή απλά κόλακες, είναι η Ενέργεια που θα έπρεπε να μοιράζεσαι με τους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ φίλους. Γιατί αυτή η Ενέργεια όχι απλώς δεν σπαταλιέται, αλλά ενισχύεται από την δύναμη της Φιλίας και δυναμώνει τόσο εσένα, όσο και αυτούς που στα ΑΛΗΘΕΙΑ σε αγαπάνε.
Όλοι οι άνθρωποι κατά καιρούς αλλάζουμε, άλλοτε γιατί το θέλουμε, άλλοτε γιατί αναγκαζόμαστε. Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ φίλος θα σε ενισχύσει όταν αλλάζεις προς το καλύτερο, αλλά πιο σημαντικό, θα σε προειδοποιήσει όταν η αλλαγή που υφίστασαι είναι προς το χειρότερο.
Σε αντίθεση με τον κόλακα-βρικόλακα που θα ενισχύσει την “κατρακύλα” σου με κολακείες που θέλεις, μα δεν πρέπει να ακούσεις, έτσι ώστε ο ίδιος να επιχαίρεται με την Πτώση σου και να αισθάνεται καλύτερός σου.

Όλοι οι άνθρωποι αποζητούν την Αλλαγή… εμπεριέχει το σπέρμα της Γέννησης του Νέου.
Όλοι οι άνθρωποι φοβούνται την αλλαγή… έχει μέσα της την μυρωδιά του Θανάτου του Παλιού.
Αν όμως ξεπεράσεις αυτόν τον Φόβο και συμμετάσχεις ενεργά στην γέννηση του νέου σου Εαυτού, ο πρώτος που θα εκπλαγεί με τα θαύματα που μπορείς να επιτύχεις αν πραγματικά το ΘΕΛΕΙΣ, είναι ο ίδιος σου ο εαυτός.

Η διαφορά του μέσου ανθρώπου από τον Πολεμιστή, είναι πως ο μέσος άνθρωπος αλλάζει επειδή αναγκάζεται, ενώ ο Πολεμιστής αλλάζει γιατί το θέλει…
η Ανάγκη είναι σύμβουλος των Πολλών…
η Θέληση των Εκλεκτών.

«Δεν υπάρχει το «δεν μπορώ» μα το «δεν θέλω»», λένε όσοι μισοπιστεύουν στα θαύματα.
«Και ΜΠΟΡΩ και ΘΕΛΩ», λένε όσοι κάνουν θαύματα…

© 2016 Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος

Facebook Page

Take it personal… and become a brand new person.
“Panagodimitropoulos Team”
by Nick Panagodimitropoulos

personal training 1

Θέλετε να μάθετε γρήγορα και ευχάριστα την αγγλική γλώσα:
Δείτε εδώ λεπτομέρειες και πληροφορίες για την μέθοδο E.L.P.I.S.

nick-panagodimitropoulos-english-lessons

Υπεύθυνος προγραμμάτων Εκπαίδευσης:
Nick Panagodimitropoulos
English Language Institute – University of Michigan, U.S.A.
Member of the Hellenic American Union

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s