Προστατέψτε τον εαυτό σας στον δρόμο

n

Η εγκληματικότητα στις μέρες μας βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη, παρουσιάζοντας δυστυχώς αυξητικές τάσεις, κυρίως εναντίον του πιο αδύναμου κομματιού της κοινωνίας μας… τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους.
Ζούμε σε συνθήκες Πολέμου… και σε έναν πόλεμο επιβιώνουν μονάχα οι τυχεροί και οι εκπαιδευμένοι.
Μην αφήνεστε στην τύχη σας.
Εκπαιδευθείτε…

1.
Μην φέρετε επάνω σας όπλα, μαχαίρια και λοιπά, που αν μη τι άλλο θα σας δημιουργήσουν πρόβλημα με τον νόμο. Ακόμα και να τα χρησιμοποιήσετε, ο επίδοξος βιαστής ή ληστής μπορεί να σας κάνει μήνυση για επίθεση με σκοπό τη σωματική βλάβη. Αγοράστε ένα μεταλλικό στυλό γραφής. Έχετε σκεφτεί τι ζημιά μπορεί να κάνει στο λαιμό ενός ανθρώπου που σας επιτίθεται με σκοπό να σας βλάψει ένα μεταλλικό στυλό ή ένα κλειδί;
Μπορείτε να έχετε ένα μικρό μπουκαλάκι «λακ» στην τσάντα σας. Σαφώς προσέχετε την εμφάνισή σας, αλλά αν ψεκάσετε τον επίδοξο βιαστή ή ληστή σας μέσα στα μάτια, δεν φέρετε καμία ευθύνη για παράνομη οπλοφορία, όπως αν είχατε μαζί σας κάποιο αντίστοιχο spray πιπεριού.

2.
Όταν περπατάτε στο πεζοδρόμιο, κρατάτε την τσάντα σας από την πλευρά των τοίχων, όχι από την πλευρά του δρόμου. Την τσάντα σας περάστε την «χιαστή» διαγώνια στο στήθος σας και μην την αφήνετε να κρέμεται από τη μία πλευρά.
Αν σας επιτεθούν στον δρόμο και φωνάξετε «βοήθεια», στις δύσκολες μέρες που ζούμε το πιο πιθανό είναι να μην ανταποκριθεί κανείς στο κάλεσμά σας.
Φωνάξτε «σεισμός», «φωτιά», κάτι που θα κινητοποιήσει τον καθένα, ακόμα και τον επίδοξο βιαστή ή ληστή σας, να τρέξει για να σώσει το «τομάρι» του…

3.
Όταν πηγαίνετε σε ΑΤΜ για να κάνετε ανάληψη χρημάτων, καλό είναι να συνοδεύεστε και από κάποιον. Κατά την επιστροφή σας στο σπίτι, ρίξτε μια ματιά τριγύρω για σημάδια Παρακολούθησης.
Αν κατά την επιστροφή σας στο σπίτι αντιληφθείτε ότι παρακολουθείστε, μην ανοίξετε με τα κλειδιά σας. Χτυπήστε το κουδούνι του σπιτιού σας, ή ακόμα και ενός γείτονα ακόμα και αν μένετε μόνη, έτσι ώστε ο επίδοξος βιαστής ή ληστής να νομίσει ότι υπάρχει και ένας άνδρας στο σπίτι και δεν είστε απροστάτευτη.

4.
Όταν ανοίγετε το πορτοφόλι σας για να πληρώσετε, να έχετε πρώτα ελέγξει τριγύρω για ύποπτα πρόσωπα που θα κοιτάξουν αδιάκριτα να δουν το περιεχόμενό του.
Μην έχετε στο πορτοφόλι σας την ταυτότητα και την άδεια οδήγησής σας, υπάρχουν ξεχωριστές θήκες για αυτά. Σε περίπτωση έτσι που σας κλέψουν το πορτοφόλι, μην τρέχετε και για έκδοση νέων κρατικών εγγράφων.
Δεν χρειάζεται να έχετε όλες τις κάρτες σας (πιστωτικές, χρεωστικές) μαζί σας. Πάρτε μόνο αυτή που θα χρησιμοποιήσετε, καθώς και μόνο όσα χρήματα είναι αναγκαία. Ένα μεγάλο σφάλμα που κάνουν πολλές φορές οι κυρίες που πάνε στη λαϊκή αγορά για να ψωνίσουν, είναι να βάζουν το πορτοφόλι τους στην τσάντα με τα ψώνια. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ!!!!!

5.
Μην αφήνετε μικρά παιδιά ασυνόδευτα να κυκλοφορούν στους δρόμους, μάθετε τα παιδιά σας να επιστρέφουν σε παρέες στο σπίτι όταν γυρίζουν από το φροντιστήριο, το γυμναστήριο, από κάθε λογής δραστηριότητες που έχει, και πρέπει να έχει, ένα παιδί.
Στους δρόμους των Ελληνικών πόλεων και χωριών, αλλά και όλων των μεγάλων πόλεων του «Δυτικού Κόσμου», κυκλοφορούν πλέον εκατοντάδες άνθρωποι αγνώστου προέλευσης και στοιχείων, που δεν έχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία σχέση με την κουλτούρα και τις ηθικές Αξίες των πολιτισμένων χωρών, όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν και οι δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών και μικρών παιδιών, από παράνομους μετανάστες που έχουν ντυθεί τον μανδύα του «πρόσφυγα» και δεν έχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ Κοινωνικοποίηση.
Οι «Φύλακες-Άγγελοι» δεν είναι απαραίτητο να είναι επαγγελματίες… κάθε γονιός και κάθε ενήλικας οφείλει να γνωρίζει το πώς να προστατέψει τα παιδιά του.

6.
Όταν οδηγείτε μέσα στην πόλη, να έχετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας ανεβασμένα και τις πόρτες του κλειδωμένες.
Μην αφήνετε τσάντες, κινητά τηλέφωνα ή άλλα αντικείμενα αξίας σε εμφανή σημείο μέσα στο αυτοκίνητο. Ποτέ δεν ξέρετε ποιος μπορεί να φορά το προσωπείο του ζητιάνου που πλησιάζει στο παράθυρό σας για ελεημοσύνη.
Όταν έχετε σταματήσει σε ερυθρό σηματοδότη, να ελέγχετε τον χώρο περιμετρικά γύρω από το όχημά σας και να είστε σε ετοιμότητα να αντιδράσετε σε περίπτωση επιθετικής προς εσάς προσέγγισης κάποιου πεζού ή κάποιου άλλου οχήματος, την στιγμή που είστε ακινητοποιημένοι, άρα και εκτεθειμένοι.

7.
Όταν κυκλοφορείτε σε δημόσιους χώρους, με Μ.Μ.Μ., ιδιαίτερα με το ΜΕΤΡΟ, έχετε τον νου σας στον περιβάλλοντά σας χώρο και μην αποβλακώνεστε στο κινητό σας, χάνοντας την επαφή με το περιβάλλον γύρω σας.
Ένα «ασυνόδευτο» σακίδιο ποτέ δεν ξέρετε τί κρύβει μέσα του…
Αν δείτε κάτι ή κάποιον περίεργο που δεν ταιριάζει στο περιβάλλον όπου βρίσκεστε και σας δημιουργεί ένα σφίξιμο στο στομάχι (στην αργκό της δουλειάς μου «stomach feeling») ενημερώστε έναν φύλακα του χώρου ή έναν αστυνομικό που σίγουρα θα βρείτε κοντά σας.
Η προστασία σας ξεκινά από την Αυτοπροστασία… ακόμα και σε σεισμό ή άλλα φυσικά φαινόμενα, πόσο μάλλον απέναντι σε υπάνθρωπη «ανθρώπινη» ενέργεια.

© Nick Panagodimitropoulos
International Bodyguard Association (Ι.Β.Α. England)
International Security Consultancy (I.S.C. Israel)
English Language Institute – University of Michigan, U.S.A.
Member of the Hellenic American Union

Official website:
www.arkadian.gr
Official blog:
https://nickpanagodimitropoulos.wordpress.com/

Από την εκπαιδευτική ύλη της Δυναμικής Επικράτησης

Facebook Page

Take it personal… and become a brand new person.
“Panagodimitropoulos Team”
by Nick Panagodimitropoulos

personal training 1

Θέλετε να μάθετε γρήγορα και ευχάριστα την αγγλική γλώσα:
Δείτε εδώ λεπτομέρειες και πληροφορίες για την μέθοδο E.L.P.I.S.

nick-panagodimitropoulos-english-lessons

Υπεύθυνος προγραμμάτων Εκπαίδευσης:
Nick Panagodimitropoulos
English Language Institute – University of Michigan, U.S.A.
Member of the Hellenic American Union

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s